Avondshopping ‘Lekkers uit Gent’: Noten- en Fruitboetiek 'De Kouter'

Donderdag 25 april vindt de zesde editie plaats van de avondshopping. Met als thema ‘Lekkers uit Gent’ kunnen bezoekers die avond genieten van allerlei (gratis) hapjes en degustaties. Heel wat winkels blijven langer open. Zo ook de recent geopende noten- en fruitboetiek ‘De Kouter’: een adres voor wie op zoek is naar zijn dagelijkse portie vitaminen of ‘gezonde vetten’.

Bezielers zijn Marc en Ancha, tevens uitbaters van ‘Fruitboetiek De Tant’ in de Voldersstraat. ‘Het standaard aanbod in de winkel werd altijd verzorgd door Marc, terwijl ik me meer en meer begon te focussen op het aanbod aan noten en gedroogd fruit. Het cliënteel reageerde daar zeer positief op. Uiteindelijk begon ik in de winkel in de Voldersstraat teveel ruimte op te eisen (lacht). Toen dit pand hier op de Kouter vrijkwam, hebben we dan ook niet getwijfeld.’

Dagverse gebrande noten en gedroogd fruit

‘De Kouter’ is gespecialiseerd in dagverse gebrande noten en gedroogd (én vers) fruit. Dagelijks vindt u hier huisgemaakte notenmixen, met en zonder chocolade. ‘We luisteren naar wat de klant wenst. Deze week hebben we een exotische mix van gedroogd fruit en die vliegt de deur uit’, aldus Ancha. Ze probeert geregeld met een verrassend en nieuw aanbod voor de dag te komen, vertelt ze.

‘De Kouter’ biedt ook vers geperst fruitsap, smoothies, yoghurtijs, pastasalades, lunchsalades, kwark met vers fruit, allerhande snoepjes of een vers gesneden fruitsalade.

 Donderdag 25 april blijft ‘De Kouter’ open tot 20u. Adres: Kouter 150.

Andere tips:

Doen, het Gents Kookmagazijn

Kookkriebels, en op zoek naar het juiste materiaal of advies? ‘Doen, het Gents kookmagazijn’ heeft een ruim aanbod aan keukengerief, van grote potten en pannen tot messen, taartvormen en bakgerief. Adres: Brabantdam 48. Tijdens avondshopping geopend tot 22u.

Chocolatier Hilde Devolder

Om cadeau te geven of gewoon lekker voor jezelf: kleine kunstwerkjes van chocolade, met cranberry, gember, noten, amandel,… Adres: Burgstraat 43. Open tot 22u.

Gusto Vero

Italiaanse specialiteitenwinkel in de Voldersstraat 10. Kaas en ham, olijfolies, pesto’s, pasta’s, truffelproducten, wijn,… Open tot 20u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio