Van Latem naar Gent

Christine hield vijf jaar en een half 'Mélange Parfait' open in Latem, waar Veerle de retouches deed aan de kleding. Christine: “Latem is nogal een klein dorp. Het begon te kriebelen bij ons allebei om het wat verder te zoeken. Toen we ’s avonds een wandeling maakten in Gent, zijn we dit pand aan het water tegengekomen. We werden er onmiddellijk verliefd op. In deze straat zijn er ook al andere winkeltjes met Zuid-Franse specialiteiten, dus het kon niet beter passen.”

Saint-Tropez

Christine baatte ook vijf jaar een Chambres d’Hôtes uit in Zuid-Frankrijk: “De sfeer in Saint-Tropez, hoe vrouwen daar – ook op oudere leeftijd - altijd zo charmant en tof gekleed gaan… Dat wou ik naar hier brengen.”

De muren van de shop zijn azuurblauw geschilderd, op een plank staan oude Franse modetijdschriften uitgestald en door de boxen klinken Franse chansons. Christine knipoogt: “Een mix van allerlei Franse liedjes door elkaar. Ook ‘ne Mélange Parfait’.”

Sterke karakters

De winkel bestaat uit twee delen. Christine: “We hebben allebei een sterk karakter en elk onze eigen stijl. Dat hebben we ook doorgetrokken in ons interieur.” Achteraan in de winkel, een aantal trapjes hoger, ligt het atelier van Veerle. Veerle: “Ik ben eigenlijk hoedenmaakster van opleiding en wil daar nu, in Mélange Parfait, wat meer mee bezig kunnen zijn. Maar ik zal ook andere kledingstukken maken. We willen het publiek een leuke mix aanbieden van handgemaakte, vintage, budgetvriendelijke en kwalitatieve kledij.” En de brocante? “Dat is een passie van mij die ik hier wat kan botvieren”, lacht Christine.

Een warm welkom

“We houden allebei van de positieve sfeer die hier hangt”, aldus Christine: “Toen we het pand hier onder handen aan het nemen waren, werkten we steeds met de deur open. Op een dag stopte hier langs de kant een bootje en stapten er mensen uit die nieuwsgierig waren. ‘Morgen komen we u een spiegel brengen die perfect in dit interieur zal passen’, zeiden ze. En zie, vandaag zijn ze langs geweest met een prachtige spiegel. Die hartelijkheid typeert Gent, vind ik. Ook van onze buren hebben we een warm welkom gekregen. En op zondagochtend, als het hier boekenmarkt is, doet deze straat me altijd een beetje denken aan Parijs, waar ik nog gewoond heb.”

Info: Mélange Parfait, Anjuinlei 14. Openingsuren: Maandag tot zaterdag van 10h tot 18h, zondag van 10h tot 14h. Gesloten op dinsdag. Elke eerste vrijdag van de maand open tot 21h. Website: www.melangeparfait.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio