Meer dan 1.100 figuranten passen kleding

'Zit m'n jasje goed?' Foto: rudi de koker

Lede - Zaterdagmorgen al een drukte van jewelste in De Bron waar alle figuranten hun processiekleding kwamen passen.

‘En is mijn kleed niet te kort?’ ‘Waar vinden we dat bord?’ ‘Waar hangt groep 37?’ Romeinse soldaten, joodse vrouwen, leden van de broederschap of edelen, groot en klein, ze schoven zaterdag al vroeg tussen de rekken om de persoonlijke kledij van de hangers te halen. Aan de ingang werd alles netjes afgepunt.

Onder de talrijke deelnemers, ook Michel en Oswald Meuleman uit Oordegem. Zij passen hun kostuum van edelman. Leden van groep 37. ‘Adellijke belangstelling 1685,’ citeert Oswald. Het jasje staat goed. Nu nog de muts. ‘Dit jaar voor de zesde keer dat we meestappen. Maar ook voor andere gelegenheden weten ze ons te vinden.’

Iedereen heeft er zin in. Andrea Van Den Hauwe (foto 2), al jaren verantwoordelijk voor alles wat processiekleding betreft en regisseur Carl Deckers behouden het overzicht. Zij begeleiden de deelnemers, geven aanwijzingen of nadere uitleg. Morgen is de grote dag en de voorbode van mooi weer is er al. ‘Al wie aan dit jubeljaar heeft meegewerkt, verdient een mooie dag morgen,’ klinkt het.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio