Onteigening voor herinrichting Weg naar Opitter

Meeuwen-Gruitrode - Om de herinrichting van de Weg naar Opitter in de dorpscentrum van Neerglabbeek te kunnen realiseren heeft de gemeente een vijftiental percelen onderhands aangekocht. De kosten bedragen 46.642 euro.

Vanaf de Weg naar Opoeteren tot het bedrijf Vermeulen wordt volledige wegdek vernieuwd en komen er aan weerszijden fietspaden. Om de snelheid te verminderen, voorziet men vanaf de kerk tot aan de Heymansweg een overrijdbare middenberm met bijpassende verlichting om een centrumgevoel te creëren. "Ter hoogte van de kerk én vanaf de Verbindingsstraat tot aan de Nieuwstraat zal er een verhoogd plateau aangelegd worden. Een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. Op het einde van de nieuwe wegenis realiseert men een poorteffect om de snelheid naar beneden te halen", zegt schepen Goossens.

Gelijktijdig met de herinrichting legt Infrax een gescheiden rioleringsstelsel aan. Deze werken starten gelijktijdig met het fietspadenproject langs de Weg naar Opoeteren, N 711. De aanbesteding en kredieten voor de herinrichting zijn voor rekening van de gemeente. Deze wegeniswerken worden geraamd op 800.000 euro. De kost van het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel is voor rekening van Infrax.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio