Familie Paulussen viert al 40 jaar feest

Opglabbeek - Toen moeder Han nog leefde vierden de Paulussen jaarlijks haar naamfeest. "Haar kinderen en kleinkinderen, met het eigen huisorkest, zakten af naar haar café 'op den Hoofkant', "vertelt Alfons. Vorig weekend gebeurde dit voor de 40ste keer, maar dan in Den Ichter. "Een bijzondere feesteditie en misschien wel de laatste", klinkt het bij de familie Paulussen.

Als moeder Han kwam te overlijden was er niemand die het durfde om het naamfeest verder te zetten. "Twee neven vonden dat ze deze traditie moesten verder zetten", vertelt Alfons.  In het voorjaar 1978 gingen de twee neven de boer op om alle nonkels en tantes warm te maken voor een Paulussenfeest. "Dat voorstel kreeg onmiddellijk steun en op de laatste zaterdag van de grote vakantie werd er jaarlijks gefeest. De familieleden zagen elkaar nog eens. En draaide alles om," begint Alfons. 

En de laatste decennia was het een werkgroep, die na heel wat vooorbereiding, een familiefeest voor de nakomelingen van moeder Han organiseerde. Telkens vanuit een andere invalhoek. Blijver was de grote namaakgevel van het café van moeder Han die inde zaal werd opgesteld. "Dit jaar is het al de 40ste editie, die vieren we in Den Ichter. Met een grootse receptie, een heerlijke barbecue, muziek en dans. Achteraf was iedereen erg tevreden. Nu is het aan onze nakomelingen om deze traditie verder te zetten", besluit Alfons.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio