Imkers opleiding voor gevorderden

Imkers opleiding voor gevorderden

Foto: rdr

Genk / As / Meeuwen-Gruitrode / Bocholt / Bree / Peer - Heeft u de cursus voor beginnende imker reeds gevolgd en wilt u zich vervolmaken? Of wenst u zich gewoon verder te verdiepen in de imkerij? Dan is de cursus gevorderd imker iets voor u. De cursus gevorderd imker start in december in Bocholt.


Wil je meer te weten komen over honingbijen en/of wilde bijen? Wil je meer biodiversiteit verwelkomen in je tuin? Wil je imker worden of je kennis over de bijenteelt bijschaven? Dan kan je van 22 december 2017 tot juni 2018 terecht bij de Bocholter imkersvereniging. “Er worden 13 lessen gegeven in het Parochiehuis. In deze cursus gaat men er van uit dat men voorkennis en praktische ervaring met bijen heeft opgedaan. Onderwerpen als hygiëne, ziektebestrijding en koninginnenteelt komen hier aan bod. Na deze cursus bent u volledig voorbereid om als een volleerd imker honingbijen te houden”, vertelt Leo Boonen. 

De vereniging, die de scholing en opleiding van de imkers hoog in het vaandel voert, verstrekt ook informatie aan het grote publiek over alles wat met bijen en bijenproducten te maken heeft. Het behoud en beheer van de streekeigen nectar- en stuifmeelgevende gewassen, evenals de bescherming en het in stand houden van de wilde bijen is eveneens een belangrijk streven van de imkervereniging Bocholt en omstreken.


Interesse, neem contact op met Leo Boonen GSM 0474 31 03 55.

De kosten bedragen 30 euro.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio