Vandenhove en Duchâtelet ruziën over privatiseringen

Sint-Truiden - Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) en schepen Roland Duchâtelet (Open VLD) liggen met elkaar over hoop over de privatisering van enkele diensten.

Schepen Duchâtelet wil besparen in de stadskas en hij wil dat doen door onder meer jeugdherberg De Tochtgenoot te privatiseren. 'Die draait amper 12.000 euro per jaar omzet en maakt jaarlijks 50.000 euro verlies. Dat verlies past de stad elk jaar bij. Ik denk dat we kunnen besparen door de herberg bijvoorbeeld in conesessie geven', zegt de schepen. Naast de privatisering van de jeugdherberg wil Roland Duchâtelet ook de vuilnisophaling uitbesteden om de kosten te drukken, zoals andere gemeenten volgens de schepen ook doen. Daarnaast wil hij elk jaar tien van de 400 personeelsleden van de stad laten vertrekken. 'Wie op pensioen gaat, vervangen we niet', zegt de schepen.

Burgemeester Vandenhove is absoluut niet te vinden voor de plannen van de schepen. 'De Tochtgenoot biedt een heel grote meerwaarde aan onze stad en de talrijke jeugdverenigingen die de stad telt. Die dienstverlening mag iets kosten', zegt de burgemeester. 'Vuilnisophaling privatiseren is geen besparing, blijkt uit cijfers. Over de afvloeiingen van het stadspersoneel zijn nog geen afspraken gemaakt', zegt Vandenhove.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio