Theater Harbalorifa brengt eigenzinnig kerstspel

Theater Harbalorifa brengt eigenzinnig kerstspel

Foto: Rita Goethals

Herzele - Zaterdag brengt Theater Harbalorifa in de Steenoven de eerste voorstelling van ‘En waar de sterre bleef stillestaan’ van Felix Timmermans. Na een bewerking door regisseur Kenny De Mulder kreeg het verhaal een frisse, lokale en af en toe komische toets.

Deze bekende kerstlegende brengt een episode uit het leven van drie arme schooiers uit Herzele: Suskewiet, Pietje Vogel en Schrobberbeeck. Zij hebben afgesproken om op de vooravond van Kerstmis samen 'drie koningen' te zingen. Ze verdwalen echter en komen terecht bij een foorwagen, waar ze Jozef, Maria en het kindeke Jezus ontmoeten. De volgende Kerstmis besluiten Schrobberbeeck en Pietje Vogel alleen te gaan zingen. Zonder succes. Pietje Vogel wil dan, in zijn overmoed, naar de afgezette pastoor gaan. Daar ontmoet hij de duivel die hem in ruil voor geld zijn ziel afpakt. De derde Kerstmis, Suskewiet is ondertussen gestorven, brengt Schrobberbeeck een bezoek aan de rijke maar ongelukkige Pietje Vogel. In een laatste gevecht met de duivel roept Pietje Vogel de hulp in van Maria en wordt aldus bevrijd.

De spelers van dienst zijn: Arno Debruyn, Sven Van Trappen, Lander van Medegael, Pepijn de Paepe, Annemie De Greef, Maarten Fiems, Steven De Cock, Liesbeth D'Hoker, Tine De Lombaert, Mieke De Pooter, Sandra Bergmans, Hugo De Cock, Tilia Dhont, Jennifer Vrielinck, Mees van Medegael, Linus Dhont, Nicolas Schaerlaecken, Valleke Gelaude, Gisèle De Mulder, Lindsy Camphijn.

De voorstellingen van het kerstspel gaan door in CC De Steenoven in Herzele: op zaterdag 14 en 21 december is dat om 20 uur, op zondag 15 en 22 december om 15 uur.

Tickets zijn te verkrijgen via www.harbalorifa.be of info@harbalorifa.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio