Arend Tripel is goud waard

Arend Tripel is goud waard

Foto: Rita Goethals

Herzele - Voor het vijfde jaar op rij valt de Arend Tripel van de Herzeelse brouwerij De Ryck in de prijzen. Donderdag kreeg het bier een gouden medaille op de grote internationale bierwedstrijd European Beer Star 2013 in München.

 De Arend Tripel is een echt prijsbeest. Het bier was amper één jaar op de markt toen het op de European Beer Star Award 2007 al bekroond werd met een bronzen medaille. Datzelfde bier haalde in 2008 goud en in 2011 brons. In 2012 kreeg Arend Tripel zilver en donderdag werd het  in München bekroond met goud.  

Goudblond degustatiebier

Arend Tripel maakt samen met de Arend Blond, de Arend dubbel en de Arend winter deel uit van het Arend gamma van brouwerij De Ryck. De Arend Tripel is een licht gesluierd goudblond bier van hoge gisting en met nagisting op de fles. Arend Tripel heeft een alcoholpercentage van 8,0 %.  Tijdens het degusteren ervaart men een hoppig aroma in de  neus in combinatie met een zachte moutsmaak.  Haar zacht-bittere, verwarmende afdronk maakt van de Arend tripel een echt degustatiebier.  Dit pronkstuk van het Arendgamma is verkrijgbaar in flessen van 33cl, in ‘champagneflessen’ van 75cl, in tap-thuis-vaatjes van 5L en vaatjes van 20L.  Net als alle andere bieren van Brouwerij DE RYCK is ook de Arend Tripel op artisanale wijze gebrouwen waarbij enkel natuurlijke producten worden gebruikt zoals hop, mout, gist, water, suiker en enkele kruiden die door het brouwersteam geheim worden gehouden.  De Arend Tripel is niet het enige bier waarmee brouwerij De Ryck scoort. Ook de Special De Ryck en het steenuilke vielen eerder al in de prijzen.   

 

Recordeditie

De tiende editie van de European Beer Star wedstrijd was een recordeditie waaraan in totaal 1512 bieren, afkomstig uit 40 landen aan deelnamen.  Alle bieren werden door een 100-koppige jury, bestaande uit brouwmeesters, biersommeliers en bierexperts aan een blinde proefsessie onderworpen. Zij evalueerden elk bier zowel op gebied van kleur als van geur, schuimkraag  en natuurlijke smaak. Naast de Arend Tripel die goud won in de catergorie  ‘Belgian-Style Tripel’ ging ook goud naar Brouwerij Rodenbach voor de Rodenbach Vintage 2010 in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’. De Oud Kriek Oud Beersel ontving goud voor in de categorie ‘Belgian-Style Fruit Sour Ale’ en St Idesbald Blond van brouwerij Huyghe won in de categorie ‘Belgian-Style Ale’.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio