Ganzenfanfare steelt harten op Cirk

Ganzenfanfare steelt harten op Cirk

Foto: Foto Vincent Iliano

Aalst - Tijdens de Cirk-dagen in Aalst keken velen regelmatig eerst raar op toen ze een tiental ganzen op een rij voorbij zagen komen, voorafgegaan en gevolgd door een fanfareleider en een one man band. De verbazing sloeg bij iedereen echter vrijwel onmiddellijk om in een brede glimlach, en al snel won de Ganzenfanfare de voorbije dagen de harten van alle Cirk-bezoekers.

 Zes keer trok de Ganzenfanfare de voorbije dagen door het stadscentrum. Voorafgegaan door een vrolijk op de muziek springende fanfareleidster en gevolgd door een tamboer waggelden een tiental ganzen door de straten, om dan opnieuw post te vatten op hun rustplaats op de binnenkoer van het stadhuis. Het origineel geplande parcours omvatte ook het Werfplein en het Vredeplein, maar door de extreme warmte van gisteren werd de tour beperkt tot de Grote Markt en de Zoutstraten.  'Het welzijn van de dieren gaat voor!', klinkt het bij de ganzenhoeders-muzikanten, iets waar de omstaanders begrip voor toonden want ondanks het korte parcours langs de middencirkel van de Grote Markt kreeg de Ganzenfanfare na hun laatste rondgang gisteravond een welgemeend applaus.

De Ganzenfanfare treedt internationaal op, en trekt van festival naar festival. Ze waren ook een aantal seizoenen in pretpark De Efteling in Nederland te bewonderen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio