Al van drie uur in de namiddag is er over-en-weer geloop in het stadspark van Aalst. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de laatste Palm Parkies. De dagopbouwers zijn bezig met het opzetten van de tenten en het aansluiten van de vaten. ‘De avondploeg komt straks met de bus’, vertelt Kimberly Nobels. Zij is avondcoördinatrice en zorgt ervoor dat tijdens het optreden en de afbraak achteraf alles vlot verloopt. ‘Wij zijn allemaal door Randstad geselecteerd om dit werk te doen. Wij behoren tot tour A, en zo zijn er een viertal tours die van stad naar stad trekken om daar de Parkies te verzorgen.’

Ook aan de kassa wordt er druk gewerkt door jonge mensen. Liefst met Bancontact, als het écht niet anders kan cash, maar dan betaal je iets meer. ‘Voor de veiligheid en handigheid’, klinkt het. En het blijkt nodig: elke week staan er lange rijen aan de kassa.
‘Er zijn elk jaar nieuwe mensen die voor de Parkies werken’, zegt Kimberly. ‘Al zijn er ook die elk jaar terugkomen. Teken dat ze het graag doen hé!”, besluit ze.

De komende week zijn er geen Palm Parkies meer in het stadspark. De volgende keer is voor 2013.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio