VIDEO. Digitaal stemmen wordt aangeleerd in filmpje

Aalst - Op 14 oktober tijdens de gemeente- en provincieraadsverkiezingen wordt er in Aalst voor de eerste keer digitaal gestemd. Om iedereen vertrouwd te maken met de procedure heeft de stad een filmpje gemaakt waarin je te zien krijgt hoe je digitaal stemt.

In het filmpje wordt stap voor stap in beeld gebracht hoe je digitaal stemt. Er werd een scenario uitgewerkt, een stemlokaal nagebouwd en enkele collega's en vrijwilligers deden dienst als figurant.

Het filmpje over digitaal stemmen wordt ook vertoond tijdens de infomomenten voor alle inwoners van Groot-Aalst. De stad trekt niet alleen naar het centrum maar ook naar alle deelgemeenten om er 's middags en 's avonds infomomenten te geven. Elke Aalstenaar kreeg een persoonlijke uitnodiging in zijn bus. Tijdens de infomomenten legt de dienst Communicatie van de stad je stap voor stap uit hoe digitaal stemmen werkt, krijg je het filmpje te zien en nadien kan je zelf oefenen op een digitale stemcomputer.

Er zijn ook nog twee extra infomomenten voorzien op zaterdag 29 september om 14 uur in Onthaalcomplex Keizershallen en op zaterdag 6 oktober om 14 uur in Ontmoetingshuis De Brug. Je vindt het filmpje terug via de website van de stad Aalst.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio