Koor Hartegalm blaast 80 kaarsjes uit

Koor Hartegalm blaast 80 kaarsjes uit

Foto: if

Aalst - Komende maandag wordt het vierstemmig gemengd koor Hartegalm Aalst verwacht in de trouwzaal van het Aalsterse Stadhuis voor een speciale jubileum-ontvangst in het bijzijn van de Burgemeester en Schepenen van Aalst. Deze vereniging bestaat intussen meer dan 80 jaar en werd nog nooit eerder in de bloemetjes gezet. Het meerstemmig koor begon in de prille jaren van de nieuwe parochie van het Heilig Hart, onmiddellijk na de bouw van de nieuwe kerk in 1931.

Hartegalm is een vierstemmig gemengd koor en sommige leden zingen er reeds meer dan 60 jaar lang. Naast het opluisteren van de grote feestdagen, was er al die tijd ook plaats voor profane muziek.

Vandaag treedt het koor nog steeds zelfstandig op enerzijds, maar werkt het ook nauw samen met koren uit Gent en Dilbeek.   Dat heeft te maken met het feit dat hun dirigent, Léon-Bernard Giot, musicus uit Melle, ook dirigent is van een drietal andere koren en een orkest. Het samenwerken van deze groepen versmelt het geheel tot één homogeen gezelschap, tot algehele tevredenheid van de toehoorders.

Vandaag, net zoals andere jaren verwelkomt het koor nog steeds nieuwe zangers en zangeressen. De enige voorwaarde is : zingen in vrede, vreugde én vriendschap, maar als het kan ook op de juiste toon, in de maat, en de aanwijzingen van de dirigent volgend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio