Nog steeds frustraties tussen losse en vaste groepen

Nog steeds frustraties tussen losse en vaste groepen

Foto: Foto Ralph Iliano

Aalst - Tijdens het carnavaldebat van gisteravond in Ontmoetingshuis De Brug kwamen op zich weinig nieuwe zaken naar boven, maar er werden wel heel wat eerder geopperde voorstellen en ideeën opnieuw besproken. Er blijkt ook nog steeds heel wat frustratie te bestaan omtrent de rechten en plichten en de houding van zowel losse als ingeschreven carnavalverenigingen.

Het debat werd georganiseerd door De Losse Groepen, een vereniging van Aalsterse losse carnavalgroepen die opkomen voor hun belangen en voor 'ne goeie carnaval', los van het feit of je carnaval viert in een losse of een vaste groep of individueel.  Het debat werd georganiseerd in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.  

Ilse Uyttersprot (CD&V), Dylan Casaer (SP.A), Philippe Kiekens (OpenVLD), Christoph D'Haese (N-VA), Michel Van Brempt (VB) en Eric Van Malderen (Groen) gaven hun kijk op Aalst carnaval en alles wat daarbij komt kijken. Moderatoren van dienst waren Jacquy De Pauw en Jan Louis van De Losse Groepen.

'De politiek moet het kader scheppen, maar de Aalstenaar moet Carnaval invullen', klonk het bij huidige burgemeester Ilse Uyttersprot.  Bij de vragen uit het publiek op het einde van het debat bleek dat er nog heel wat frustratie bestaat bij zowel de losse groepen als de ingeschreven carnavalverenigingen.  

Meer informatie over De Losse Groepen vind je op hun website.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio