Academie krijgt grotere speelplaats

Academie krijgt grotere speelplaats

Foto: if

Aalst - De stad voorziet een uitbreiding van 2100 vierkante meter op de speelplaats van de Academie voor Beeldende Kunsten. Deze nieuwe vleugel zal de school meer ademruimte geven. De Academie moet wegens plaatsgebrek al drie jaar leerlingen weigeren in de populaire richtingen Audiovisuele Vorming en Toegepaste Beeldende Kunst. Dankzij de nieuwbouw raakt dit probleem opgelost.

De stad kan hiervoor rekenen op subsidies van Agion, het agentschap voor infrastructuur van schoolgebouwen van de Vlaamse overheid. De stad staat al sinds 2004 op de wachtlijst voor deze subsidies en kreeg in 2011 groen licht. Concreet betekent dit dat 60 procent van het nieuwe schoolgebouw gesubsidieerd wordt door Vlaanderen, 40 procent wordt bekostigd met eigen stadsmiddelen.

Intussen is er in opdracht van het college van burgemeester en schepenen een ontwerp opgemaakt door de stadsdiensten na overleg met de vakleraars en directie. Dit ontwerp biedt een structurele oplossing voor de prangende capaciteits- en ruimteproblemen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio