Rani gaat vreemd.

Spanje in Gent, (P)olé, (P)olé!

Spanje in Gent, (P)olé, (P)olé!

Maïté en ik aan de poppenkast van Sint-Jacobs. Foto: Dodi

Gent - Na een mooie wandeling langs de vrijdagsmarkt en haar vele pittoreske straten, ontmoet ik een Spaanse jongedame aan Sint-Jacobs. Ze onthult haar geheimen over haar leven in Gent. Klik op de titel van het bericht om verder te lezen.

Wie?

Maïté Messiaen
18j
Spanje, Alicante
studeert landbouwingenieur
verliefd op Alex

Aankomstdatum?
- Sinds 15 juni ben ik hier in België.
Jammer genoeg vertrek ik binnenkort terug naar Spanje, maar ik zou het fijn vinden hier te kunnen studeren.

Waarom Gent?
- Ik kreeg de kans om hier een studentenjob te doen, nl. assistentie in de feestzaal Barcelona-Meeting. Het was een heel leerrijke ervaring.

Indruk en nadruk Gent?
- Gent lijkt moderner dan sommige streken in Spanje, het lijkt wel alsof er hier sneller met zaken, zoals o.a. de crisis, wordt omgegaan.
Ik hou wel van deze stad en deze manier van leven, jawel, het citylife bevalt me wel.
Wat me ook opvalt, is dat er wel sommige feesten heel vroeg gedaan zijn. Het avondleven in Spanje begint later. Hier zijn alle restaurants dicht om 22.00, in Spanje moeten we dan pas nog vaak beginnen eten. Dat vind ik dan wel jammer.

Wat vind je van deze Gentse Feesten?
- Gent tien dagen lang op z'n kop is echt al te zot! De vele podia en concerten zijn ook zo uniek aan dit festival! Aan de Vlasmarkt doorgaan tot in de late uurtjes, is zalig! Alhoewel ik vind dat het op alle plaatsen nog lang zou mogen duren. Er komen ook zoveel leuke werkmogelijkheden bij. Als je echt wil meefeesten en ook een centje wil bijverdienen is dat ideaal! (lacht)

Hotspot tijdens de Gentse Feesten?
- De grootste kans om me ergens tegen te komen, is naar Polé Polé te gaan. Een prachtig podium, heerlijke cocktails en zomerse muziek.
Ik heb niet meer nodig!

Must see in Gent?
- De Graslei heel zeker en ik hou wel van het pleintje voor de Sint-Baafskathedraal! Enorm gezellig en vlakbij het toeristisch centrum!

Levensmotto?
- VIVE LA VIDA A LO LOCO (Leef het leven op z'n gekst)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio