Huis Van Alijn heeft niet genoeg wasknijpers om alle kindertekeningen van Pierke op te hangen

Foto: Rudy Tollenaere

Gent - Op de binnenkoer van het Huis Van Alijn leek het dinsdagnamiddag alsof de Gentse Feesten al begonnen waren. Ruim honderd kinderen kwamen samen met ouders en/of grootouders naar het Huis Van Alijn om er mee te doen aan de poging om het wereldrecord ,Pierke tekenen' te breken. Even dreigde er een grijze wolk boven de binnentuin, maar daarna brak de zon in die mate door dat de zonnecrème moest bovengehaald worden. Volgens Rosie Records, een afgevaardigde van het Guiness Book of Records uit Engeland, maar met een opvallend goede kennis van het Nederlands, braken de kinderen het wereldrecord met iets meer dan een miljoen Pierkestekeningen. Maar dat het plezant was, dat klopt natuurlijk wel.

Els De Schepper was er, niet om op te treden, ,maar met mijn drie neefjes die momenteel bij mij logeren. Ze kennen Pierke, komen naar de voorstellingen, en dus wilde ik hen dit evenementje niet doen missen' aldus De Schepper, die kort daarna het gezelschap kreeg van nog een bekend mens: Frank Vander linden van De Mens, die er met zijn zoontje was: ,Ik hoop nu maar dat ze niet alleen maar Pierke mogen tekenen, maar dat ze die pop ook echt te zien krijgen, want daarvoor wou mijn zoontje wel naar hier komen' aldus Frank. Voor de muziek tussendoor zorgde dan nog een andere bekende: Inne Eysermans, de frontvrouw van Amatorski.

Dat de Rode Duivels momenteel hot zijn, ook bij kinderen, bleek uit de tekeningen: er hingen nogal wat tricolore Pierkes  aan de waslijn. Over waslijnen gesproken, toen de vloed tekeningen toenam, bleek dat ze in het Huis van Alijn wasknijpers tekort hadden om de tekeningen op te handen. Met papierklemmetjes dan maar.

Ook vanuit het Waregemse een flinke delegatie, met Stan, Hanne, Zoë, Nora en Trine: ,Goed vijf jaar geleden door tante Hanne warm gemaakt om vanuit Waregem naar Pierke te komen kijken, en er aan verslaafd geraakt' 

Het Huis Van Alijn vroeg een aantal Gentse illustratoren ook om in hun stijl een illustratie van Pierke te maken. Jan Van Der Veken mocht de spits af bijten en onthulde zijn werk.Er zijn ook een aantal prints in zwart-wit die door de kinderen zelf kunnen ingekleurd worden. Later volgen er ook nog illustraties van Gerda Dendooven en Carll Cneut. 

Officieel had het evenement niets te maken met de doelstelling van de stad Gent om de meest kindvriendelijke stad te worden, maar het kon wel tellen.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio