Koffieklets vanaf nu op zaterdag

Chocolaterie Van Hecke: a taste of enjoyment in life

Koffieklets, de rubriek waarbij drie vrouwen in de stad op zoek gaan naar plekken waar het leuk bijpraten is en bij grote voorkeur bij een kop lekkere koffie of thee, is terug uit zomerreces. De rubriek Koffieklets verschijnt vanaf nu op zaterda in plaats van op donderdag. Vanessa De Vuyst opent het nieuwe seizoen bij chocolaterie Van Hecke in de Koestraat.

Chocolaterie Van Hecke: een waar begrip in Gent. Deze familiezaak, nu gerund door de vierde generatie, opende haar deuren in het gezegende jaar 1937. In de beginjaren ging er enkel chocolade over de toonbank, in de jaren ’90 werd het aanbod uitgebreid met patisserie, viennoiserie en ijs. Eén ding hebben alle producten alvast gemeen: ze zijn van een onberispelijke kwaliteit.  Na de uitbreiding van het gamma door vader Florent, laat ook zoon Stephen sinds kort een nieuwe wind door de zaak waaien. Je kunt er nu immers ook genieten van koffie, binnen of op het nieuwe fuchsia terras in de Koestraat. Meteen een goeie reden voor Koffieklets om even niet te weerstaan aan die heerlijke pralines en dito chocoladegeur.

Nespresso Pro
Terwijl we binnen een tafeltje uitkiezen, bedient de dame des huizes enkele klanten die hun keuze proberen te maken uit het ruime aanbod pralines. Carine schakelt vlot over van het Engels naar het Frans en zegt ons intussen goeiedag in het Nederlands. Het maakt meteen duidelijk dat ook toeristen hier vaak over de vloer komen. Terwijl Carine de samenstelling van de pralines in geuren en kleuren beschrijft vult Florent van Hecke de toonbank aan met een verse lading chocolade en heet zoon Stephen ons welkom. Zo gaat dat nu eenmaal in een familiezaak. Stephen biedt ons de koffiekaart aan, waarop acht soorten Nespresso koffies prijken, onderverdeeld in Ristretto, Espresso, Lungo en Decaffeinato.

Stephen: ‘De professionele Nespresso bevat meer koffie per capsule dan de Nespresso koffie die je thuis drinkt. Bovendien krijg je er bij ons nog een extra dosis ‘enjoyment’ bij, onder de vorm van een praline van het huis.’ De slogan van de zaak is dan ook ‘A taste of enjoyment in life’.

Mijn compagnon bestelt een intense en kruidige  Ristretto Origin India. Ikzelf kies de Lungo Leggero die bloemachtig en verfrissend van smaak is.  Als ‘genieten’ het codewoord is in deze zaak, kunnen wij uiteraard niet achterblijven. De merengue Italienne en het blinkende citroengebakje zijn dan ook snel besteld. Een ware streling voor de tong, die ons even sprakeloos maakt.

Gelukkig zorgt zoon Stephen voor de woordenwaterval en breekt onze stilte. Boordevol passie vertelt hij over de familiezaak. ‘We startten in juni met de tearoom en het terras. De beleving van onze klant staat er centraal. Mensen kunnen rustig aan een tafeltje genieten. Niet alleen de geuren en kleuren van de producten maar ook de stijl en kleur van het terras zorgen voor een totaalbeleving.’ Het opvallende maar stijlvolle fuchsia van de terrasmeubels blijkt immers een heel bewuste keuze. Deze kleur wordt doorgetrokken in het logo en de patisseriedozen van Chocolaterie Van Hecke. Zo geeft ze een authentieke uitstraling aan deze Gentse zaak. De opvallende kleur van het terras lokt bovendien ook winkelende passanten die even willen verpozen. 


Naast het huidige aanbod wil Van Hecke nog verder uitbreiden door ook belegde broodjes aan te bieden. Stephen: ‘Ook hier willen we aandacht hebben voor geuren, kleuren én kwaliteit. Bij ons zal je dan ook een ander aanbod vinden dan in een traditionele broodjeszaak.’ Vandaag is er al een beperkt aanbod broodjes.  De tomaat-mozzarella en zalm-dille die op het menu staan, zien er alvast overheerlijk uit. Maar na het genieten van gebak en pralines bij de koffie, is daar nu even geen plaats meer voor. Wij genoten vandaag al van een ruime dosis ‘taste of enjoyment’ in dit chocolade walhalla.

 Over chocolade gesproken, naast koffie serveren ze bij Van Hecke uiteraard ook warme chocolademelk. En ze kunnen het zich daar als chocolademakers niet permitteren om minderwaardig spul te serveren. 'Voor onze chocomelk gebruiken wij onze kwaliteitschocolade Eurforie, die we samenstelden naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de zaak. En die chocolade is gemaakt van ruwe cacaobonen, waarbij we streefden naar een cacaogehalte van 70 procent, met een kleine touch van rode vruchten, waarbij we een evenwicht probeerden te vinden tussen zoet en bitter', klinkt het bij Van Hecke

 

Koestraat 42,  Gent
telefoon: 09/225.43.57
e-mail: info@chocolaterievanhecke.be


De winkel is open van dinsdag tot en met zondag.
dinsdag - zaterdag 9.00u - 18.00u
zondag 9.00u - 13.00u

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio