Film Fest Gent is begonnen: Laurent komt toe met taxifiets

Aan Kinepolis is dinsdagavond de 41ste editie van het filmfestival begonnen. Het festival loopt sinds een paar jaar onder de naam Film Fest, en opende dit jaar met de langstverwachte remake ooit: de Amerikaanse versie van The Loft van Erik Van Looy en Bart De Pauw. Twee van de vrouwelijke hoofdrolspeelsters in de film, Isabel Lucas en Rachael Taylor woonden de wereldpremière bij. Isabel Lucas is de actrice die rol speelt die Marie Vinck in de Vlaamse versie vertolkte. Rachael Taylor is dan weer de actrice die de rol van Veerle Baetens voor haar rekening neemt..Ook prins Laurent is aanwezig: Laurent kwam op uitnodiging van het Gents gemeenteraadslid Guy Reynebeau (sp.a) aangereden per taxifiets en reed daarmee een eindje de rode loper op. De twee willen met hun statement het fietsbeleid van het filmfestival ondersteunen.

Laurent verliet tijdens de film even de zaal, ‘om snoepjes te halen’ zo zei regisseur Erik Van Looy na afloop van de film in een interview met Sabine De Vos. En dat bleek nog te kloppen ook, want Barbara, de dochter van gouverneur Jan Briers, zat in zaal 3 naast de prins, en ze kreeg snoepjes van hem.

Bij aankomst maakte prins Laurent wel een ongelukkige verspreking tijdens een interviewtje met Radio2: toen de reporter hem om een reactie vroeg over zijn rit met de taxifiets zei hij: 'we hebben wat rondgereden in de stad en we hebben al mooie dingen gezien in Brug…, 'waarop hij zich meteen herpakte en Gent zei.
Toen nog een reporter hem voor de voeten gooide: ,Dus vanaf nu niet meer met de limo, maar met de fiets’ , corrigeerde de prins hem meteen: ,Ten eerste ik heb geen limo, ten tweede er zouden in elke stad meer fietsers moeten zijn.'

Meer over de fietskoerierdienst Cargo Vélo en een reactie van de fietsbestuurder kan u hier lezen.

Alle info over het filmfestival op de site van het evenement.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees