Bret Easton Ellis ook niet erg blij met winnaar Film Fest

Amerikaanse auteur verontschuldigt zich voor zware uithaal naar 'The Loft'

 Amerikaanse auteur verontschuldigt zich voor zware uithaal naar 'The Loft'

Foto: rr

Gent - Film Fest-juryvoorzitter Bret Easton Ellis, de Amerikaanse auteur van onder meer Lees Than Zero en American Psycho, heeft zich tijdens de bekendmaking van de winnaars van Film Fest verontschuligd voor zijn uitspraken over de Amerikaanse remake van Loft van Erik Van Looy. Na de première van The Loft had hij geen goed woord over voor 'The Loft'. ‘De stomste film die ik ooit heb gezien', verklaarde Bret Easton Ellis

De avond na de glamoureuze wereldpremière van The Loft op het Film Fest Gent wou een moderator in de Gentse theaterzaal Vooruit van Bret Easton Ellis weten hoe zijn ervaring als juryvoorzitter tot nog toe was. ‘Ik heb nog niet veel moeten doen, want het was pas de eerste dag. Wel ben ik gisteren naar The Loft gaan kijken, de openingsfilm. Ik weet dat die hier heel populair is, maar het is one of the dumbest films I have ever seen. Ik vond het opmerkelijk dat iedereen zo serieus bleef bij de belachelijke dialogen en plotwendingen', klonk het.

'Besefte niet dat uitspraak zo'n weerslag zou hebben'

Bij de bekendmaking van de winnaars van Film Fest klonk het al helemaal anders. Bret Easton Ellis zei dat hij zijn mening over de film niet herziet, maar hij beseft dat hij die mening misschien niet op die manier had moeten ventileren. Hij verontschuldigde zich door onder meer te zeggen dat hij niet had ingeschat dat zijn uitspraak tijdens het evenement in de Vooruit, dat hij eerder als een besloten gegeven percipieerde, zo'n weerslag zou gehad hebben.'

 Bret Easton Ellis zei ondertussen dat hij Erik Van Looy zaterdag had ontmoet tijdens een diner op Film Fest, en dat de twee een selfie gemaakt hadden waarop ze samen lachen. Hij vindt Erik Van Looy best een fijn mens, maar The Loft is niet het soort film is waar hij wild van wordt. Overigens zei de juryvoorzitter dat de winnende film, Gente de bien, van Franco Lolli ook niet zijn voorkeur wegdroeg. 'De film stond niet op mijn top 3-lijstje, maar de jurering gebeurt democratisch, dus leg ik mij daar bij neer', aldus nog de juryvoorzitter.

Winnaars Film Fest

'Gente de bien' van Franco Lolli won dus de Grote Prijs voor Beste Film. De Georges Delerue Prijs voor de Beste Sounddesign ging naar Boris Debackere voor zijn klankband voor 'Violet' van Bas Devos. Verder kreeg 'Jauja' van Lisandro Alonso een Special Mention van de jury.

Corrigeer

NIEUWS