Er zijn er die echt wel geluk hebben. Wat als je ouders een prachtig herenhuis bezitten in de Hoogstraat en jij mag er je droom realiseren? Zo’n geluksvogel is Eveline. In de vroegere familiale huiskamer waar de televisie stond en waar ze groot werd heeft ze nu haar koffiehuis annex galerie. 
Eveline Roels is Master in de Beeldende Kunsten dus haar café is een beetje een kunstcafé maar ook een galerie voor jonge kunstenaars die buiten de schoolmuren willen tentoonstellen. ‘Alles mag: beeldende kunst, poëzie, installaties zolang ze de boel maar niet in brand steken’ vertelt ze.  Het grote koetshuis achteraan is een perfecte locatie voor dit alles. 

Huset is een beetje thuiskomen, er hangt een huiselijke sfeer, gemoedelijk, een plek waar je tot rust kan komen. Niets moet hier, heb je zin om een boek te lezen, een gezelschapsspel te spelen of gewoon wat te kletsen? Het lijkt hier allemaal te kunnen. Ook de bediening is slow want Eveline doet alles zelf. Ze maakt elke dag verse soep en bakt een paar taarten en de prijzen zijn er om U tegen te zeggen. 2€ of 4€ voor een bord soep met een paar sneden vers brood, versgebakken taart vanaf 1€ en een cappuccino of café latte voor 3 €.  De koffiebonen komen uit de Mokabon, de Mysore , een zacht gebrande mengeling van voornamelijk Arabica bonen. 

Het interieur is een gezellige mengelmoes van meubels die in de kringloopwinkel, via vrienden of op veilingen verzameld werd. Idem voor het servies dat een allegaartje vormt uit erfstukken en giften. Eén element valt op, de hightech toog in aluminium, een ontwerp van broer architect. Op donderdagavond verandert het koffiehuis in een echt café en heerst er een andere sfeer, dan wordt er geen thee of koffie meer gedronken maar bier en cava.

Bij mijn bezoek aan Huset is het publiek heel divers: oudere dames die de zelfgemaakte soep komen drinken en De Gentenaar lezen, groepen studenten, vriendengroepen. Best gezellig eigenlijk, zo’n koffiehuis/huiskamer.


HUSET kunstcafé & Galerij, Hoogstraat 49, Gent

eveline.roels@gmail.com
Blog: evelineroels.be
www.husetgent.be

Openingsuren: Ma - Vrij 11u-18u. Donderdagavond vanaf 20u

Gesloten op feestdagen


 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio