Unizo deelt prijzen uit: Brigitte wint 2.000 euro aankoopbons, Karine 650 euro verwenbons

De namen van de winnaars maakte Unizo eerder al bekend via onze site, en maandagavond mochten de twee hoofdwinnaars langskomen bij bakkers- en patisseriezaak Point Rouge, om hun prijzen af te halen. Een delegatie van het bestuur en schepen voor Lokale Economie Patricia Van De Weghe (Open VLD) onthaalden de winnaars. Brigitte Van Heyste, uit de Scheepslosserstraat in Gent, maar die u kan kennen omdat ze achter de toonbank staat in frituur Papas, won de hoofdprijs: 'Ik had nochtans maar één kaart ingediend, en alle spaarbonnetjes op die kaart kwamen van twee maandagse etentjes met Ben en Linsay van de Picasso en frituur Papas in de Foodlounge. Dus ik heb echt wel geluk gehad.' Brigitte wint dus 2.000 euro aan aankoopbons, die ze wel evenredig moet besteden bij 40 van de deelnemende zaken. 'Want de actie is onder meer bedoeld om de deelnemende zaken bij het publiek beter bekend te maken.'

Schepen van Lokale Ekonomie Patricia Van De Weghe zei dat zowel zij persoonlijk _ ze heeft een verleden in de middenstand en bij Unizo _ als het gemeentebestuur het positief vonden dat er na al die jaren opnieuw een eindejaarsactie was: ,Het toont dat de lokale handelaars nog bereid zijn samen iets te doen, en zo'n actie werkt kernversterkend en kan ook uitstraling hebben buiten de gemeente' aldus de schepen die bij het provinciebestuur de aanzet gaf voor provinciale subsidies voor het project.

 

De tweede hoofdprijs, die aangekondigd stond als een soort verwendag of -weekeind, ging naar Karine Coysman, uit de Rechtstraat in Zaffelare. Samen met haar man en hun twee zonen heeft ze het familiebedrijf CDL, en dat staat in voor chape, vloeren, opritten, tuinaanleg en algemene bouwwerken en renovatie. 'Ja, van Zaffelare, waar een eigen eindejaarsactie is, maar dat wil niet zeggen dat we niet naar Lochristi komen. Ook ik had maar twee kaarten met kleefbonnetjes ingediend. Ik had er nog meer, maar ik was te laat om die in te dienen. Maar er moet er maar één uitgetrokken worden' aldus Karine.

Unizo-voorzitter Kaat Baertsoen lichtte de 'verwendag' ietwat toe: 'We willen de winnaar een zo groot mogelijke vrijheid laten, en daarom hebben we een pakket van aankoopbons samengesteld die allemaal met genieten en verwennerij te maken hebben, maar waar de winnaar telkens zelf kan kiezen uit verschillende deelnemende zaken. Zo zit er sowieso een ontbijt bij Point Rouge bij, maar ook bons voor een lunch ter waarde van 80 euro, te kiezen uit drie zaken, en ook één van 140 euro, te kiezen uit verschillende zaken, waaronder D'oude Pastorie. ' En toen moest Kaat Baertsoen de andere zaken niet meer opnoemen, want winnares Karine stond al stevig ja te knikken.

In totaal namen 62 handelszaken deel aan de actie, en kwamen er 4.106 spaarkaarten met telkens 10 kleefzegeltjes binnen.

Unizo is alvast tevreden over de eerste editie en doet nu een bevraging bij de deelnemende leden om daarna te evalueren en te beslissen of er ook eind 2015 een gelijkaardige actie komt.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio