Ghent in Motion, nu ook op wielen aan DOK

Aan DOK aan de Voorhavenlaan kwamen zaterdagnamiddag zo'n vijftigtal personen opdagen die wilden meewerken aan de film Ghent in Motion, die Michael Tiger over Gent aan het maken is. Michael Tiger wou deze keer het element mobiliteit in beeld brengen, en deed een oproep naar mensen die met allerlei voertuigen wilden afkomen: van bakfiets tot een pick-up met ingebouwde barbecue, maar ook oldtimers, een oude geel-oranje lijnbus, motorrijders, bezitters van een oude Porsche, Ford Mustang en noem maar op. Een aantal danseressen van Vooruit met de Kuit deden ook hun ding en warmden tijdens de voorbereiding vooral veel op, en dat kwam bij de termperaturen die er heersten wel van pas.

De opnames die zaterdag gemaakt zijn zullen nog niet noodzakelijk verwerkt zijn in wat Ghent in Motion tijdens het Lichtfestival zal tonen.'De volledige film is nog niet klaar, die gaat in première op 17 april in de Vooruit, maar tijdens het Filmfestival tonen we al een montage van een aantal beelden', aldus Michael Tiger.

Michael Tiger. Ghent in Motion. Lichtfestival Gent. Van donderdag 29 tot en met zondag 1 februari. Zijgevel UFO-gebouw, Sint-Pietersnieuwstraat. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio