Koffieklets. Mondvol: vers en dichtbij

Drie dames gaan in Gent op zoek naar plekken waar ze kunnen bijkletsen, bij grote voorkeur bij een koffie en iets meer. Liliane Vandenheede belandde deze week in Mondvol, aan de Kortrijksesteenweg. Ze zag er een bak met verse kruiden in de etalage, ze vond de naam Mondvol best goed gekozen en de slogan Broodjes en meer lokte haar naar binnen.

Ward is de man achter de toonbank en al een leven lang hobbykok. Als jongste van drie broers en een mama die fantastisch kan koken stond hij al van jongs af aan het fornuis allerlei recepten uit te proberen.  Maar eerst reisde hij de wereld rond als internationaal salesmanager van textiel en later kerstverlichting. ‘Maar kerstverlichting in juni verkopen is niet echt leuk’ vertelt hij lachend. ‘Het was mijn broer die mij het laatste duwtje  in de rug gaf om zelf een zaak te starten Hij was naar Australië verhuisd met zijn gezin en op bezoek in Gent was hij vruchteloos op zoek geweest naar lekkere broodjes’. 


Zes weken geleden werd Mondvol geopend, een broodjeszaak anders dan anders met zelfgemaakte bereidingen en producten van kleine lokale producenten en handgevormd op steen gebakken stokbrood. 


Er is elke dag vers beleg zoals. een huisgemaakte préparé met dagelijks verse tartaarsaus, een fricandon met een eigen mosterd met Lindemans Lambiek  of een broodje uufvlakke. De Brasvar natuurham of de Hollandse Gouda worden ter plaatse gesneden en op de broodjes gelegd. 


De ‘parma en meer sandwich’ is de favoriet van het voorlopig vooral vrouwelijke publiek. De prijzen zijn hier iets duurder dan elders maar je krijgt dan ook een echte buffelmozzarella met gedroogde tomaatjes en verse pesto of andere kwaliteitsproducten. Elke twee maanden brengt Mondvol een nieuwe kaart afhankelijk van het seizoen. Voor volgende maand komen er verse asperges bij.

En dan is er koffie, als geboren en getogen Gentenaar koos hij de Mysore van Mokabon, een 100% Arabica, zacht gebrand met een pittig aroma.


Maar vooral de theeselectie van Mighty Leaf Tea is hier bijzonder, handgeplukte theeblaadjes in kunstzijden zakjes en natuurlijke aroma’s in tien variëteiten. 
Bij de koffie hoort een kletskop door moeder gebakken. Zij zorgt voor de zoetigheden in de winkel: zelfgemaakte brownies en taarten.
Op de kaart staan ook Barù Happy Hippo chocolade,  Fluffy Marshmallows en zelfgemaakte Ice Tea en Home made lemonade. 

Espresso: 1,70 EUR (ook om mee te nemen)
Latté 2,50 EUR
Broodjes van 3,8 0EUR tot 5,70 EUR
Ook salades en verse soep.

 


Mondvol is van maandag tot vrijdag open van 10u30 tot 17u.
Kortrijkse steenweg 104
Gent
www.facebook.com/mondvolGent
eten@mondvol.gent
0489-945255

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio