Dirk Kerckvoorde onverwacht thuis overleden

Diederik Kerckvoorde Foto: eigen foto

Lochristi - Vandaag woensdag 29 april is Dirk Kerckvoorde thuis onverwacht overleden. Dirk zou op 14 mei 65 jaar worden. Dirk Kerckvoorde was van bij de start een zeer actief lid van jeugdhuis Lodejo. In die periode werkte hij bij Volvo, en toen men hem vroeg wat zijn job daar was, antwoordde hij steevast 'chief paintmixer'. Dirk, die zich in die tijd met een sportieve Volkswagen Carman Ghia verplaatste, had in die tijd, omdat hij zo slank was, de bijnaam 'breinaalde' of 'breiken'. Hij noemde zijn café, dat hij nadrukkelijk een praatcafé noemde, dan ook 't Naaldeken. In samenwerking met Luc Segers organiseerde hij er tal van praatavonden met bekende figuren uit de media en de sport.

Na 't Naaldeken hield Dirk ook nog The Frontpage aan de overkant van de steenweg open. Hij woonde jarenlang in de Denen, om daarna te verhuizen naar de Oude Slagmanstraat. 

Dirk had één zus, Marleen, de echtgenote van Patrick Neyt, van restaurant De Lozen Boer.

De afscheidsdienst heeft plaats op dinsdag 5 mei, om 13 uur in crematorium Westlede. Daarna wordt de as bijgeplaatst in de urnekelder op het kerkhof van Zaffelare, bij zijn ouders.

Ook bij SK Lochristi is de verslagenheid groot. Jeugdvoorzitter Lieven Schoonjans: 'Ik zal me Dirk altijd herinneren voor zijn ongezouten mening over alles en nogwat.Niet alleen over voetbal, maar ook over politiek, actualiteit en vriendschap. Iedereen aanvaardde dat Breike dat zo ongezouten zei.‎ Onvergetelijk voor mij zijn mijn autoritten met hem als onze voetbalploeg op verplaatsing speelde, radio uit, iedereen stil in de auto want Dirk vertelde zijn verhalen van de afgelopen week. Hij noemde zichzelf mijn vaste ticket manager aan de inkom van voetbalclub SK lochristi en dat zal mijn moment zijn dat ik elke week nog eens aan Dirk zal denken. We gaan allen zijn vriendschap en kwinkslagen missen'.

Ook bij basketbalclub Falco treurt men om het verlies van Dirk: 'Dirk  was onze vaste barman in het klein, oud kantientje van Basketclub Falco. Hij zorgde elke zaterdag voor verse soep voor ons. Ik hielp hem altijd mee bij thuiswedstrijden. Hij was mijn superbarman! Altijd blij als we elkaar zagen!  BBC Falco  zal hem eeuwig dankbaar is voor zijn hulp', laat Katty Marquenie weten;

 

In de fotoreeks kan u een aantal beelden zien van Dirk, genomen tijdens zijn pensioenfeest in restaurant De Lozen Boer, op 28 mei 2010.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio