Moestuin op het dak is beste Gentse ondernemende starter

© FVV

Sabien Windels van Roof Food, die een dakmoestuin in de stad combineert met een duurzame cateringzaak, kreeg donderdagavond de titel van beste Gentse Starter. Het fietskoerierbedrijf Bubble Post werd over alle categoriën heen verkozen tot dé Gentse ondernemer.

Rudy Tollenaere

In de categorie Ervaren Ondernemer gingen de prijzen naar drie Gentse bedrijven die de komende drie jaar de rol van ambassadeur voor het Gentse ondernemerschap vervullen: Pieter Casneuf van Adam Software, een wereldwijde leverancier van media en marketingtechnologie krijgen die ambassadeursrol.

Tweede winnaar is Dirk Matheussen van Evolar, Evolar ontwikkelde op basis van Smart Glasses (Google Glass) één van de eerste industriële toepassingen voor orderverwerking.

Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene van het fietskoerierbedrijf Bubble Post kaapten de derde prijs in deze categorie weg. Zij kregen ook het meeste stemmen van het publiek en mogen zich dé Gentse ondernemer noemen.

‘Met de verkiezing van de ambassadeurs en rolmodellen willen we nog meer Gentenaars inspireren om zelf een onderneming op te starten’ aldus eerste schepen Mathias De Clercq.

Wetenschapper Marc Van Montagu, professor in de chemie en de biotechnologie, die een paar maand geleden al de Lifetime Achievement Award kreeg bij de verkiezing van De Strafste Gentenaar, kreeg ook gisteren diezelfde titel toegekend. Van Montagu lag vanuit de Universiteit Gent mee aan de basis van de oprichting van van onder meer Plant Genetic Systems en Cropdesign.