Auteur signeert meer dan twee uur lang Mijn haar is lang

Ann Van Elsen stelt vijftigste boek Herman Brusselmans voor in hoerenbuurt

Ann Van Elsen stelt vijftigste boek Herman Brusselmans voor in hoerenbuurt

Foto: Dominique Dierick

Gent - Boekvoorstellingen verlopen doorgaans volgens hetzelfde stramien: drankje, wachten, uitgever, inleider, auteur, drankje, muziekje. Bij de voorstelling van Mijn haar is lang, de vijftigste titel van de grootste auteur van Gent, Herman Brusselmans, was dat niet veel anders. Maar toch.....

Murielle Scherre die uit haar twee I-pods fijne muziekjes toverde, terwijl haar deVilles Harem Girls in lingerie het aanwezige publiek de kans gaven om zich in de kapperstoel te laten bewerken.
De uitgever deed wat hij moest doen: zeggen dat zijn schrijver alsmaar beter werd. En toen kwam de inleidster: Ann Van Elsen.

hermanmetann


Eigenlijk zouden we een beetje kwaad moeten zijn op Ann Van Elsen, want na een wiskundige berekening over de lengte van Hermans haar, las ze een paar passages uit Mijn haar is lang voor. Waaronder wellicht één van de meest cruciale: het moment waarop de vader van Herman Brusselmans dood gaat.


Dat doe je niet, dacht ik eerst, en een begin van lichte boosheid kwam in me op. Maar onmiddellijk daarna volgde een andere, veel boeiender gedachte: 'verdomme, ik wil zo snel mogelijk naar die passage. Ik wil ze lezen, beleven, want een voorgelezen passage, die vervliegt, ook na één alcoholvrije Ricard en een paar fijne babbels, toch weer heel snel.


En toen kwam Brusselmans zelf: 'Ik heb al veel mooie vrouwen gehad op mijn boekvoorstellingen, maar Ann Van Elsen is met voorsprong de mooiste. Een mager wijf met dikke tieten.' Daarmee was mijn boosheid helemaal weg, nu Herman mij met mijn neus op de feiten drukte.


Brusselmans kondigde aan dat er in september een 51ste titel komt, en dat hij zich daarna zou terugtrekken uit het publieke leven: zes maanden naar Saint Tropez om er te overwinteren en daar boeken te schrijven.


In 2010 zou dan verzameld werk komen, onder de titel Een slagveld vol stront., waarna de schrijver een Franstalige trilogie zou aanvatten.

Kortom: zoals Van Elsen zei: de mix tussen werkelijkheid en fantasie: het blijft altijd een beetje raden bij Brusselmans.


Het was een verdomd fijne voorstelling, heel gezellig voor alle aanwezigen, terwijl de auteur meer dan twee uur moedig zat te signeren.

Het Bekend Volk liep er elkaar niet plat, waardoor we tijd vonden om een babbeltje te slaan met Brigitte Schepens uit Melle en haar zus Marie-Paule, die in Gent woont 'en bij de kunstenaars bekend staat als Marie Paule Fleur, 'omdat ik altijd een bloem in mijn haar draag'.

Brigitte was maar sedert kort fan geworden van Brusselmans, door haar vriend. Maar die vond dat hij niet naar de voorstelling moest komen: toch wat gevaarlijk daar, in die hoerenbuurt. Dus kwam Brigitte met haar zus: 'Hij is niet zoals op televisie, hij is niet vulgair. Dat is wellicht maar een facade, ik vond hem best een vriendelijke man', aldus Marie Paule.

Klik hier voor een slideshow met meer foto's.

 

Klik hier voor de website van Herman Brusselmans.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio