Gella Vandecaveye en Roger De Vlaeminck fietsen met het leger door Lochristi

Lochristi - Woensdag 20 mei houdt het kwartier Beervelde van defensie in de Burgstraat de vijfde fietshappening: er zijn zowel recreatieve fietstochten als een ploegentijdrit. Gella Vandecaveye en Roger De Vlaeminck rijden mee. Klik op de titel voor meer info.

Vanuit de startplaats in de Burgstraat Destelbergen (verlengde van de Stationsstraat) zijn er vier tochten van 25, 50, 75 en 100 km. Vertrekken kan tussen 8u30 en 10u30. Deelnemen kost 5 euro, kinderen betalen 1 euro, gezinnen kunnen voor 10 euro mee. Na de fietstocht kan men voor 5 euro friet met stoofvlees of spaghetti eten.

Bovenop de recreatieve tochten is er ook een ploegentijdrit voor militairen, politie en brandweerkorpsen; In teams van maximum vijf personen moet een parcours van 16 km afgelegd worden.

Gezien het de veiligheidsdiensten zelf zijn die fietsen, vraagt de dienst mobiliteit dat de omwonende burgers langs het parcours zelf een aantal veiligheidsmaatregelen naleven:

-de rechthoek Nieuwstraat, Stationstraat, Beukendreef en Lichtelarestraat wordt éénrichtingsverkeer. Men mag alleen in de richting van de renners rijden. Signaalgevers zullen er over waken dat u dat ook doet.

-Tussen 8u30 en 17 is er  in de vier voornoemde straten op bepaalde stukken een stilstaan- en parkeerverbod.

-Voor het doorgaand verkeer Lochristi-Destelbergen en omgekeerd is een omleiding via Beervelde.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio