Wil met Venus Versus Me graag klaar zijn tegen Filmfestival Gent

Nathalie Teirlinck draait kortfilm in Gent

Nathalie Teirlinck draait  kortfilm in Gent

Nathalie Teirlinck: heftige draaidagen in Gent, maar tevreden. Foto: fvv

Gent - 'Het waren behoorlijk heftige dagen, het was een zware filmset, en ik ben moe, maar ook heel blij. Ik hoor vanuit de ploeg en de omgeving positieve signalen', vertelt filmregisseur Nathalie Teirlinck, die gisteren in Gent de opnames afrondde van haar nieuwe kortfilm: Venus Versus Me. Teirlinck won met haar vorige twee kortfilms telkens een prijs. Klik op de titel voor meer.

nathalieteirlinck

foto's Frederiek Vande Velde

Nathalie Teirlinck is met Venus Versus Me aan haar derde kortfilm toe, 'en ik wil daarmee de brug slaan naar de eerste langspeelfilm die ik aan het schrijven ben', aldus de uit Brussel afkomstige regisseur, die aan het KASK in Gent studeerde, en hier al van haar 18de woont: 'Ik mag me dus al een Gentse noemen'.

Teirlinck won met de kortfilms die ze tijdens haar studies maakte (Anémone en Juliette) telkens prijzen op het Filmfestival van Leuven en Gent, en verwierf op die manier een wildcard (en budget) om een eerste kortfilm te maken na haar studies.

Dat wordt dus Venus Versus Me: 'De film gaat over opgroeien, over de schemerzone tussen kind en volwassen zijn, over de nood van zo iemand om zich te kunnen spiegelen aan een volwassene, en over het gebrek aan die mogelijkheid. Een kortfilm met laagjes. Deze derde film wijkt wel wat af van mijn vorige, omdat die telkens rond één personage draaiden: nu zijn er naast het hoofdpersonage nog twee personages die een belangrijke rol spelen, de film is ook iets verhalender. Al blijf ik zoals vroeger veel belang hechten aan de inhoud, de zintuiglijkheid, de gevoeligheden. En aan de klank.'

Venus Versus Me gaat over een meisje dat meedoet aan zwemwedstrijden en plots bloed in haar broekje merkt. Ze denkt eerst dat ze ziek is, weet niet wat ze moet aanvangen, kan er met haar moeder niet over praten, omdat die te veel bezig is met haar nieuwe vriend.'

Teirlinck draaide met haar crew twee dagen in Gent: zwembad Rozebroeken, de Skandinaviëstraat, de Vrijdagsmakrt, de Lange Munt en vandaag dus ook aan  Lingeriet, de lingeriewinkel recht over de Vooruit. 'Maar het is niet zo dat Gent er als locatie echt herkenbaar uitkomt hoor, we zochten gewoon mooie locaties op zich.'

Teirlinck hoopt haar film tijdig gemonteerd te krijgen voor het Filmfestival van Gent en te kunnen meedoen aan de Belgische competitie. Als dat niet lukt mikt ze op Leuven.

De hoofdrol in Venus Versus Me wordt gespeeld door Sarah van den Berghe: 'Een meisje uit Ronse dat we na verschillende selectierondes uit een auditie haalden, ze heeft eigenlijk geen ervaring', aldus Teirlinck.

Andere rollen zijn voor  Thomas Ryckewaert en  Geert  Van Rampelberg, die in de nieuwe VTMserie Code37 de rol van buurman/woonbootbewoner van Hannah Maes (Veerle Baetens) speelt. De rol van de moeder wordt gespeeld door nog studerende actrice Brit Van Hoof. (en niet Britt Vanhove zoals wij aanvankelijk verkeerdelijk meldden)

 

nathaliesarah

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio