Platina in Mariakerke

Platina in Mariakerke

François en Alcie: zeventig jaar samen Foto: rtl

Gent - Het gouden en diamanten jubileum, dat hadden ze destijds gewoon thuis gevierd. Daarvoor moest er niemand komen van 't stadhuis. Maar nu, bij zeventig jaar, mocht de schepen wel langskomen: 'Want het is misschien de laatste viering!', lachte François Carron deze namiddag in het dienstencentrum van Mariakerke. Maar schepen Catharina Segers dwong hem in de ogen te kijken en haar te beloven dat ze binnen vijf jaar mocht terugkomen. Klik op de titel voor meer.

François Carron is 93, en samen met zijn 89-jarige Alice De Decker, was hij deze namiddag zowat de enige in het hele dienstencentrum die zijn papiertje met de tekst van Klokke Roeland niet nodig had. Hij zong het uit het hoofd en uit volle borst. François was heel zijn leven schipper, zijn ouders ook, en daardoor is hij een halve Hollander, want op het schip in Rotterdam geboren.

En zijn lief leerde hij kennen in het Schippershuis aan Dok 24. Ze waren hun hele leven samen aan boord: hij het werk op het schip, zij het huishouden. Eens aan wal zijn de rollen een beetje omgekeerd: François kookt nu, terwijl zijn vrouw er voor zorgt dat het huis netjes blijft. Het koppel woont nog zelfstandig samen in Mariakerke, en wat hun geheim is om zolang samen te blijven vertellen ze woensdag in De Gentenaar.

Op de foto is het koppel omringd door hun dochter Francine met haar echtgenoot Jan Ongena, kleinzoon Christian en schepen Catharina Segers. De zoon van het koppel kon niet aanwezig zijn, wegens: schipper.

P1150796

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio