Gentse studenten herdenken val Berlijnse Muur

Gent - Maandag 9 november 2009 is het exact 20 jaar geleden dat het meest tastbare symbool van de Koude Oorlog, de Berlijnse Muur, viel. Er ontstond een grandioos volksfeest en de uittocht van Oost-Duitsers naar het Westen was een feit. Drie Gentse studentenverenigingen (Jonge Europese Federalisten Gent, Minos Gent en de Vlaamse Geschiedkundige Kring) herdenken dit evenement: ze bouwen een replica van de muur. De muur is maandag te zien in de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent. ’s Middags staat er een Sint-Pietersplein picknick op het programma en de dag wordt ‘s avonds afgesloten met een Fall of the Wall Party.

Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld 18u57, het exacte tijdstip waarop de Berlijnse Muur 20 jaar geleden viel. Het is nog de vraag of de muur ook dit jaar zal begeven onder de druk en toegeeft aan een historische waarheid: valt de muur of niet?

Honderden aanwezige studenten zullen getuige zijn van deze symbolische dag onder het motto: breek die muur om je heen, in Europa ben je niet alleen.
Wanneer ? 9 november, hele dag door
Waar ? Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Universiteit Gent
Hoogtepunt: 18u57
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio