Danny Sinclair in de praatstoel

Danny Sinclair in de praatstoel

Foto: Jan Vens

Gent - Danny Sinclair, in onze eigen jonge jaren, de frontman van The New Inspiration, was zondagnamiddag te gast op het stationsaperitief. Sinclair was al de 171ste in de rij, voor het stationsaperitief van de vzw In De Statie, in Gentbrugge. Noch hij, noch Eddy Daese hadden last van plankenvrees. Medewerker Jan Vens was er ook, nam niet alleen foto's, maar onthield ook een aantal feiten uit het verhaal.

Danny Sinclair is een rasechte Gentenaar, afkomstig van de Dampoort. Hij mocht dan wel uit een muzikaal gezin komen, zijn ouders wilden _ toen was dat zo _ een goede toekomst voor hun zoon, dus stuurden ze toch aan op een andere opleiding, waardoor Danny electronica ging volgen.

Maar Danny ging toch richting muziek en kwam in de muziekacademie van Gentbrugge terecht, en leerde gitaar spelen: niet uit het boekje van nonkel Bob, maar van zijn vader.

In 1963 werd hij lid van de Gentse groep The Fellows, later herdoopt naar The Black Fellows: The Fellows, dat verwees te veel naar naar homo's, volgens Sinclair. Halfweg de jaren zestig veranderde de naam nog eens in The New Inspiration, waarna de groep succes kreeg en dat vier jaar aanhield.

Danny ging daarna solo en werd opgemerkt door Leo Martin en ging drie jaar op tournee met Gaston en Leo. Later maakte hij ook nog deel uit van Theater Arena, waar hij meespeelde in de musical Jesus Christ Superstar. Later speelde hij nog eens mee in een andere versie van die musical, in Vorst, samen met Robert Mosuse, Sofie en Paul Michiels.

Ondertussen legde hij zich ook toe op het schrijven van muziek voor theater, Gentse Feestenproducties etc. En treedt hij nog altijd op.

Voor al die verwezenlijkingen kreeg Sinclair een vergulde treinspoorbout.

Info over Danny op zijn website.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio