Gents cabarettenduo Bezoek uit de Ruimte na één optreden al in finale van 123Comedy Award

Gents cabarettenduo Bezoek uit de Ruimte na één optreden al in finale van 123Comedy Award

Bezoek Uit De Ruimte na één optreden al meteen goed voor de finale van de 123ComedyCup Foto: IF

Gent - “Bezoek uit de Ruimte” , een piepjong Gents cabaretduo dat twee weken geleden nog maar zijn eerste optreden weggaf, is meteen geselecteerd voor de finale van de 123ComedyCup, volgende week donderdag 1 april, in de Arenbergshouwburg in Antwerpen,.

Bezoek uit de Ruimte is de naam die Lode Demetter en Mario De Koninck kozen voor hun gezelschap.

Wat moeten we ons bij Bezoek uit de Ruimte voorstellen?


Mario De Koninck: ,Hoe zien ruimtewezens er uit? Groen? Paars? Als drilpudding? Intelligent? Het kan van alles zijn. Dat kan het ook bij ons zijn: van alles. Zolang het maar grappig, onderhoudend én vernieuwend is. Bezoek uit de Ruimte brengt humor en muziek. De nadruk ligt op een originele en vernieuwende aanpak. We willen de grenzen van de humor en zijn mogelijkheden aftasten. Op dat vlak zijn we grenzeloos, vandaar de naam dus “Bezoek uit de Ruimte”.

Jullie werden geselecteerd op basis van een video van jullie eerste optreden?

'Bezoek uit de Ruimte bestaat iets langer dan een maand. Na een vijftal repetities en brainstorms speelden we twee weken geleden onze eerste try-out van 15 minuten in het Muzikantenhuis in Gent. Niet zonder succes. We stuurden de opname naar de 123Comedy Award, en werden geselecteerd!

Wel een beetje vreemd, één optreden, en al in een finale!

'Tja, dat optreden in het Muzikantenhuis viel echt wel mee; We speelden daar voor een publiek van zo'n 60 koppen groot, en we kregen eigenlijk veel meer reactie dan we zelf verwacht hadden,. Ook op momenten dat we het niet verwacht hadden. Dat maakte ons in die mate enthousiast dat we besloten de video-opname van dat eerste optreden toch maar in te sturen naar de selectie van 123ComedyCup. Zonder echt veel hoop, want de kwaliteit van de belichting en de video was niet zo goed, maar zie, van de twintig inzendingen zijn wij het enige duo dat geselecteerd is.'

Wie zijn jullie eigenlijk?


'Bezoek uit de Ruimte bestaat uit cartoonist Mario De Koninck (AAaRGh…) (ikzelf dus) en vertaler/tekstschrijver Lode Demetter. Lode Demetter woont en werkt als zelfstandig vertaler en tekstschrijver in Melle. Daarnaast is hij een getalenteerd en enthousiast muzikant en improvisatiespeler.


Ikzelf, Mario De Koninck woon en werk als cartoonist AAaRGh… in Gent. Zijn cartoons verschijnen in verschillende Vlaamse en Nederlandse kranten en tijdschriften, waaronder TeVe-Blad, Metro, Sp!ts en DataNews
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio