De stamboom van Schele Van der Linden

Lochristi - Van Bert Vervaet, de man die alles weet over het verleden van Lochristi, kregen wij een gedetailleerde uitleg met zeg maar de stamboom van Schele Van der Linden, naar wie de reus die dit weekeind op de kermis van Zeveneken uitgaat, genoemd is.

"Schele Van der Linden", naar wie de nieuwe reus van Zeveneken wordt genoemd, was geboren te Lokeren in 1852 en gehuwd met Marie Louise De Wilde, geboren te Laarne in 1857.
In 1896 vestigde hij zich met zijn groot gezin als voerman-herbergier in het huis dat je vermeldde (eerste huis links in de Hoekstraat, achter het vroegere hoekhuis Van de Vijver).
Het gezin had acht kinderen, waarvan alleen de jongste in Zeveneken geboren is, de anderen in Lokeren:
- Arthur (°1881)
- Prudence (°1882)
- Florimond (°1886)
- Valérie (°1889)
- Edmond Emiel Josef (°1891)
- Alphonse Josef (°1892)
- Sylverius (°1894)
- Raymondus (°1898).
Het gezin verloor twee zonen in de Eerste Wereldoorlog: Florimond stierf in ballingschap in mei 1918 en Edmond Emiel Josef sneuvelde in oktober 1914.
Florimond staat niet op het oorlogsmonument vermeld, alhoewel hij te Zeveneken wel een speciale uitvaart had gekregen als oorlogslachtoffer, samen met zijn broer Edmond Emiel Josef, in juli 1919.
Op het oorlogsmonument staat Edmond Emiel Josef Van der Linden vermeld met zijn derde naam.

Nog een tweede Josef Van der Linden staat vermeld als gesneuvelde soldaat, dit was een zoon van suikerbakker Edmond Van der Linden uit Zevenekendorp, geboren te Zeveneken in 1893, gesneuveld op 9 november 1918, tweede kind van een gezin met negen kinderen. Vermoedelijk waren ze familie van elkaar, maar dat heb ik nog niet kunnen nagaan.

De inhuldiging en wijding van Schele Van der Linden heeft plaats nu zaterdag om 15 uur aan de feesttent aan de Eikenschool in Zeveneken Dorp.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio