Hogeschool Gent geeft eerste Magister Artium Gandensis aan kunstenaarsduo Gilbert en George

Hogeschool Gent geeft eerste Magister Artium Gandensis aan kunstenaarsduo Gilbert en George

Foto: Jan Vens

Gent - Hogeschool Gent reikte vlak voor de uitvoering van Carmina Burana in 't Kuipke woensdag ook de eerste eretitel Magister Artium Gandensis uit. Die titel beloont personen die zich op internationaal vlak verdienstelijk gemaakt hebben voor de kunst, en ging naar het Engels-Italiaans kunstenaarsduo Gilbert & George.

 Bovenop een beeldje en een herinnering kreeg het duo woensdagavond ook nog een muziekwerk geserveerd dat speciaal voor hen gecomponeerd en uitgevoerd werd.

 Gilbert & George is een Engels-Italiaans kunstenaarsduo, bestaande uit Gilbert Prousch en George Passmore. Sinds de jaren zeventig trekken Gilbert & George, die zichzelf proclameerden als levend kunstwerk, als grote vernieuwers van de hedendaagse kunst de aandacht met hun opwindende performances. Hun werk draait rond het leven zelf en behandelt thema’s als leven, dood, seks en geloof. Bovendien stellen ze zichzelf altijd centraal in hun werken en spelen ze de hoofdrol in hun eigen wereldje.

 

Bij een groter publiek zijn Gilbert & George vooral bekend om hun gerasterde monumentale fotoreportages in levendige kleuren, die ze samenstellen als glasramen, met referenties naar alle periodes van de kunstgeschiedenis. Gilbert & George exposeerden in belangrijke musea voor hedendaagse kunst in Chicago, Parijs (Centre Pompidou), Peking, New York (Guggenheim) en Londen (Tate Modern). Vanaf 29 oktober wordt ook een nieuwe reeks werken tentoongesteld in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Ook het Gentse S.M.A.K. heeft werken van hen in de collectie.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio