Kunstschilder Theo De Cooremeter overleden

Kunstschilder Theo De Cooremeter overleden

Theo De Cooremeter Foto: if

Lochristi - Theo De Cooremeter, de gekende kunstschilder, is vrijdag 17 december overleden. Theo werd geboren op 9 april 1921 en werd dus net geen 90. Theo is weduwnaar van Betty Thienpont & echtgenoot van Jeanne Voet . Theo woonde jaren in de Begonialaan, maar verhuisde daarna naar Mendonk om tenslotte naar een rustoord in Wachtebeke te gaan. donderdag 23 december om 11.00 uur in de parochiekerk Sint-Bavo te Mendonk. Daarna volgt de teraardebestelling op de begraafplaats te Mendonk. Medewerker André Mulders uit Wachtebeke, waar Theo de laatste tijd verbleef, herinnert aan Theo.

Theo, zoals hij werd aangesproken kwam onlangs nog in het nieuws ter gelegeheid van zijn milde schenking van een schilderij voor de actie 'Samen voor Haïti.
Vele in Wachtebeke en Moerbeke zullen Theo De Cooremeter gekend hebben als leraar, want in Wachtebeke gaf hij les aan het lyceum, en in Moerbeke in de Moerbei.

Zijn grote passie echter was de kunst, kunst in de vorm van een schilderij, als beeldhouwer of een mooie ets, het was zijn hobby, zijn passie. Getuige het mooie schilderij van zijn hand dat hij wegschonk om de actie 'Samen voor Haïti' mee af te sluiten.

Theo, nog zeer helder van geest verbleef sinds één jaar in het rustoord 'De Mey'. Hij was enkele dagen voor zijn overlijden overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij zich een beetje slecht voelde. Daar is hij overleden op 17 december in het bijzijn van zijn familie. Theo was 89 jaar (1921)

De uitvaartdienst zal plaats hebben op donderdag 23 december in de kerk van Mendonk om 11u.

Onze innige deelneming aan de familie van Theo De Cooremeter.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio