Geena Lisa en Marleen Temmerman bakken flensjes, Steve Stevaert kijkt toe maar geeft geen punten

Mineral serveert Afrikaans voor Afrika

Mineral serveert Afrikaans voor Afrika

Geena Lisa linkerhand onder de tape Foto: dodi

Gent - Goed 45 mensen zaten gisterenavond in restaurant Mineral in Onderbergen Afrikaans te tafelen. Ze deden dat onrechtstreeks op uitnodiging van Geena Lisa en professor Marleen Temmerman: die hebben in Afrika elk een project lopen, en Valentina Gatti stond van de 60 euro per menu, 30 euro af aan die twee goede doelen. Steve Stevaert, grote baas van de Gault Millaugids, kwam ook: om te eten en het goede doel te steunen. Hij gaf geen punten.

Geena Lisa was er met een licht gehavende hand, want tijdens het weekeind had ze met haar staafmixer een verkeerd maneuver gedaan, waardoor haar linkerhand gedeeltelijk onder de tape zat. Maar het lukte wel om even mee te helpen om de flensjes te bakken.

Uiteraard was ook het menu Afrikaans: kok Ette Ibibio van het gelijknamige restaurant aan de Zwijnaardse Steenweg kwam koken: hapjes met biologische sesamolie uit Mali, moambe, maniok, saka saka en bakbanaan. Verder dus ook nog flenskes, mangoijs en ananas.

'Ja, ik besef dat ik vandaag eigenlijk niets zal verdiend hebben, want bovenop de 30 euro die ik doorstort aan de twee goede doelen, betaal ik de kok ook nog eens 15 euro per persoon. Maar dat wist ik vooraf, ik wilde dit doen voor het project van de twee dames', aldus Valentina Gatti.

 Info over Art for Africa: klik hier.

Info over Marleen Temmerman en haar projecten: klik hier. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio