Low Impactman bij Junior Journalisten Edugo

Low Impactman bij Junior Journalisten Edugo

de laureaten, samen met Low Impact Man Foto: If

Gent - 0p Edugo Campus De Toren in Oostakker werden de prijzen uitgereikt van de Junior Journalistenwedstrijd, een organisatie van het Davidsfonds van Oostakker.

Bijna 80 leerlingen van het vijfde middelbaar van de campus haalden hun beste pen boven om over het thema ecologie een opiniestuk te schrijven

. De jury van het Davidsfonds van Oostakker kozen Lauren Van Hoecke (uit 5 LWi6), Evelyn Mercken (uit 5 WeWi6) en Sander Lacaeyse (uit 5 HWe) als de beste journalisten. Lauren Van Hoecke kan met haar opiniestuk nog meedingen naar de hoofdprijs waaronder de publicatie van haar tekst in Knack (eind april wordt de hoofdwinnaar/winnares van Vlaanderen bekend gemaakt).


Op deze ‘groene’ avond moesten de ideeën van de leerlingen uiteraard getoetst worden aan een deskundige ter zake. Hiervoor werd Steven Vromman alias Low Impact Man uitgenodigd om te spreken over de  toestand van Moeder Aarde en over de zaken die wij kunnen concreet kunnen ondernemen om hieraan iets te veranderen. De energie en de spirit die op deze avond is opgewekt, heeft dan misschien niet letterlijk de CO2-uitstoot verminderd maar wel figuurlijk.

Katrien Ackerman
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio