Gent legt in 2011 nog petanqueterreinen aan in Gentbrugge, Zwijnaarde, Sint-Amandsberg en Drongen

Gent haalt Europees kampioenschap petanque binnen

© Pol De Wilde

In 2012 heeft in de Topsporthal Vlaanderen het Europees kampioenschap petanque voor dames en jeugd plaats. Het kampioenschap heeft om de twee jaar plaats en in 2012 is dat van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november. De organisatie is in handen van de Petanque Federatie Vlaanderen die meer dan honderd clubs en zevenduizend leden heeft. De federatie heeft haar zetel in het Huis van de Sport.

Rudy Tollenaere

In die periode is er in Gent ook een congres van de Europese petanquefederatie.

Voor recreatieve spelers heeft Gent ondertussen al een aantal petanqueterreinen, onder meer in Drongen (Adolf Lootensstraat en aan hoek Klaverdries/Rondehuisjesdreef), Ledeberg (Fluweelstraat), Sint-Amandsberg (Biest, Beelbroekhof, Azaleapark), Oostakker (Sint-Laurentiuspark en Pijphoekstraat), Gent (hoek Stormvogelstraat-Kwartelstraat, Spaanskasteelplein, Roerstraat, Opgeëistenlaan, Hyciantstraat, Rabotstraat, Muide-Meulestede.

Nog dit jaar legt Gent terreinen aan in Gentbrugge (Ooievaarsnest), Zwijnaarde (Hondelee), Sint-Amandsberg (Hoge Weg/Veenakkerstraat, waar een dubbel en een driedubbel terrein komt) en Drongen (Johannes Schinckdreef).

Info over petanque en het kampioenschap op deze site.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio