AZ Sint-Lucas brengt kinderboek uit over gezonde voeding

Kinderen konden na de voorstelling van het boek meteen reageren. Foto: ingezonden foto AZ Sint-Lucas

Gent - Het AZ Sint-Lucas en de Volkskliniek brachten samen een nieuw informatief kinderboekje uit. De titel Lucas, het komt dik in orde, verwijst meteen naar de het onderwerp: gezonde voeding en beweging om overgewicht bij kinderen te voorkomen. Eerder waren er al gelijkaardige boekjes over gezondheid en ziekenhuisgerelateerde onderwerpen op maat van kinderen: Lucas en de fotodokter, en Lucas en de slaapdokter.

Het boekje _ de prenten hebben de bovenhand op de teksten _ brengt het verhaal van Lucas die tijdens de turnles valt en naar de dokter moet. Zijn voet is niet gebroken, maar de dokter stelt wel vast dat Lucas te veel weegt.

 Op een positieve manier kadert het boekje de aspecten beweging en gezonde voeding, zodat het kind gemotiveerd is om gezonder te leven. Els Vercruysse is kinesiste en ook auteur van het boek: ,Veel kinderen die te dik zijn hebben een negatief zelfbeeld en worden vaak gepest. We willen de kinderen meer weerbaar maken en een positief zelfbeeld bevorderen. Daarom is het een positief verhaal waarbij therapie niet overkomt als een straf, maar iets leuk, met haalbare doelstellingen.'

Lucas, het komt dik in orde is verkrijgbaar in de boekenwinkel.

Cover Lucas Dik in Orde_recto

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio