Den Hoek Af: nog een nieuwe zaak in de Vlaanderenstraat

Eigenaar Tom Coone en medewerkster Pauline Foto: Rudy Tollenaere

Gent - Er opende vandaag alweer een nieuwe zaak in de Vlaanderenstraat. En wel op het nummer 1, op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Notarisstraat dus. Eigenaar-uitbater is de 35-jarige Tom Coone, die eerder al een soepbar had in de Nederkouter.

Er hangt nog niet echt een gevelreclame _ de zaak is nog maar één dag open _ maar met Den Hoek Af verwijst Tom inderdaad naar de situatie van de woning zelf, op de punt van de twee straten, en het lijkt alsof er een hoek van de gevel is gedaan. 'En hier in de Vlaanderenstraat moet je wel een Vlaamse naam gebruiken, vind ik' aldus Tom ,en het mag ook een dubbele bodem hebben.'

Den Hoek Af is een zaak die zich wil profileren als ontbijt-, lunch en koffiehuis en gaat ook prat op de verse fruitsappen die er geserveerd worden. De koffie komt van een kleine ambachtelijke West-vlaamse branderij.

'Met uitzondering van de toonbank zelf komen alle meubelen uit de kringloopwinkel of zijn ze in elk geval tweedehands', aldus Tom, die ooit zelf nog meubelmaker was.

Aubergine en blauw zijn binnen de dominerende kleuren. Zowel van binnen, en zeker vanop het terras, kijkt de consument uit op het Laurentplein, de Limburgstraat, het Gerard Duivelsteen.

Den Hoek Af is op korte termijn de vierde nieuwe horecazaak in de Vlaanderenstraat. Eerder openden de afgelopen weken al Branders (ook een ontbijt- lunch en koffiezaak), Ferrara-ijssalon en patissier Joost Arijs. Daarover kon u eerder hier al een en ander lezen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio