Lieven Decaluwé: Gent solidair in feesten en verdriet

Pleinen op Gentse Feesten één minuut stil uit solidariteit slachtoffers terreuraanslagen

Ivan Saerens en Lieven Decaluwé Foto: Jan Vens

GENT - Net als op zovele andere podia vroeg ook de organisatie van de feesten op Sint-Baafs iets voor acht uur één minuut stilte voor de tientallen slachtoffers van de terreuraanslagen in Noorwegen. Feestenburgemeester Lieven Decaluwé wees er op dat het de plicht was van Gent om solidair te zijn: solidair in feesten, solidair in verdriet.

Voorzitter Ivan Saerens riep het publiek dat op de aanpalende terrassen van het plein zat recht te staan en stil te zijn. Schepen Decaluwe _ die geflankeerd was door een aantal jonge medewerkers van de feesten _ wees er op dat de Gentse Feesten alleen maar mogelijk zijn door de medewerking van jongeren.

 

Ook in de Minardschouwburg, waar burgemeester Daniêl Termont in het publiek aanwezig was, werd voor de aanvang van het theaterstuk De Mannen een minuut stilte gehouden.

 

Uiteraard volgden ook de organisatoren van de feesten bij Sint-Jacobs de oproep. Het plein heeft sowieso de reputatie van engagement.

 

Ook op de BataMatIQ weide werd om precies 20 uur een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers in Noorwegen. Net daarvoor speelde het Decap orgel nog de gekende 10 seconds off tune. Na het stiltemoment vroeg de omroeper van dienst een luid applaus als teken van protest tegen extreem rechts. Dat kreeg hij ook van de weide.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio