Nico Saveyn is chef kok in Bistro Bijloke

Nico Saveyn is chef kok in Bistro Bijloke

Nico Saveyn. Foto: Lut Laureys

Gent - Nico Saveyn, de Gentse kok die recent in het VTM-televisieprogramma De keuken van de Meester net niet de finale haalde maar wel derde werd, is de nieuwe chefkok in Bistro Bijloke, in het muziekcentrum Bijloke. Dat wordt, zoals bekend, gerund door Eric De Wagenaere van het Gentse restaurant Coeur d'Artichaut.

Saveyn en De Waegenaere ontmoetten elkaar voor het eerst op het evenement Gent Smaakt, deze zomer, op het Sint-Pietersplein. De Gentenaar trok toen met de televisiekok naar dat evenement, om hem op een aantal stands te laten proeven. Eric De Waegenaere, die daar ook een stand had, was toen al vol lof over Saveyn: ,Je bent een harde werker, je hebt drive, je kan een team meetrekken. Je merkt dat je echt wel al een tijd in het vak staat', klonk het toen. En er werden gsmnummers uitgewisseld.

Die nummers raakten niet vergeten, want een paar weken later belde De Waegenaere van Coeur d'Artichaut al naar Saveyn: of hij niet wilde meewerken in de keuken van het tijdelijk restaurant Gaston dat Coeur d'Artichaut deze zomer openhield op het dak van de vroegere Galvestonfabriek aan de Wiedauwkaai.

Nu is Nico Saveyn dus kok in Bistro Bijloke: ,Ik ga voor de betere brasserie-bistro keuken. Gebaseerd op de Franse keuken. Met dagverse producten uiteraard.'

Bistro Bijloke is van maandag tot woensdag open van 12 tot 15 uur. Op donderdag en vrijdag van 12 tot 15 en van 18 tot 22 uur. Gesloten op zaterdag en zondag, maar in geval van concerten en evenementen gelden soms speciale openingsuren.

 Info op www.debijlokebistro.be

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio