Starbucks sluit niet uit dat er ook vestiging komt in station Gent Sint-Pieters/Binnenkort mok beschikbaar met opdruk drie Gentse torens

Amerikaanse ambassadeur en burgemeester Termont proeven eerste Starbucks op Korenmarkt

Howard Gutman, ambassadeur van de Verenigde Staten in België en burgemeester Daniël Termont proeven de eerste Starbucks Foto: Rudy Tollenaere

GENT - Howard Gutman, de ambassadeur van de Verenigde Staten in België en burgemeester Daniël Termont proefden zopas in de nieuwe Starbucksvestiging op de hoek van de Korenmarkt en de Donkersteeg, de eerste Starbucks koffie. Het is de zesde vestiging van Starbucks in België, maar wel de eerste in een stadscentrum. Die in Brussel en Antwerpen zijn allemaal gebonden aan een station of luchthaven. 'I'm so proud as a dog with two tails', aldus Termont.

Termont ging ook in op de sluimerende kritiek dat er te veel ketens in de stad zouden komen, waardoor de authentieke kleine lokale middenstandszaken in de verdrukking zouden komen. Volgens Termont is het precies de mix van de twee die een troef is voor de stad. Alleen maar bekende ketens zou geen goede zaak zijn, en alleen maar kleine authentieke lokale handelszaken ook niet', aldus Termont. 'Maar we moeten waken over een goede mix van de twee'. Termont somde inderdaad een aantal ketens uit het centrum op: Mc Donalds, Quick, Subway, Pizzahut.'

Termont denkt niet dat Starbucks een bedreiging is voor de andere koffiezaken: ,Ik herinner mij de discussie rond Ikea. Men vreesde toen ook de doodsteek van de andere meubelzaken, en dat is ook niet gebeurd.'  Termont benadrukte ook het aandeel van schepen Mathias De Clercq in het dossier.

Mario Orinx, general manager van Autogrill Belgium, dat instaat voor het dagelijks beheer van de Starbucks Store, bevestigde dat Starbucks strategisch uitkijkt naar nog nieuwe locaties in Vlaanderen. Hij sluit ook niet uit dat er ooit in Gent Sint-Pieters een Starbucks komt.

En voor de verzamelaars: binnen een paar weken zijn er Starbucksmokken beschikbaar met opdruk van de Gentse torens.

 Starbucks Gent bezorgt werk aan 40 personen. Weliswaar niet allemaal voltijds. Die kregen een opleiding tot barista.

  

Voor Starbucks en koffiekenners, de ambassadeur koos voor volgende combinatie:

Double tall, non fat, one sweetener, cappuccino.
In gewone mensentaal: hij vroeg in één beker twee espressoshots, cappuccino-versie, met magere melk bijgestoomd om de smaak te blenden, en de zoetmaker had hij er liefst vooraf ingemengd.

Starbucks Gent gaat morgen woensdag open, en is van maandag tot donderdag open van 7 tot 21 uur, op vrijdag van 7 tot 22 uur, op zaterdag van 8 tot 22 uur en op zondag van 9 tot 21 uur.

Meer info en foto's volgen later.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio