Mogelijk deze maand nog nieuwe uitbaters/Eddy Boni bakte 20 jaar lang voor buffet

NMBS zoekt oplossing voor buffet Gent-Sint-Pieters

Gent - Uitbaatster Ann Vermeulen moest gisteren na 32 jaar het buffet en het restaurant in het Sint-Pietersstation sluiten. De NMBS zegde haar contract op. ‘De achterstallen waren te hoog opgelopen’, legt NMBS-woordvoerster Leen Uyterhoeven uit. ‘We hebben nog een oplossing gezocht, maar konden dit onmogelijk blauw-blauw laten.’

Volgens Uyterhoeven gaat de NMBS nu op zoek naar nieuwe uitbaters. ‘Ideaal kan in het buffet een ‘coffeestore’ en in het restaurant een biercafé. We hopen nog deze maand de geschikte kandidaten te vinden. Het is hoe dan ook de bedoeling dat het historische karakter dat restaurant en buffet zo uniek maakt, behouden blijft. Maar enige werken dringen zich wel op.’

 

Eddy Boni: ‘20 jaar gebakken voor buffet’

 De sluiting van het buffet en restaurant van het Sint-Pietersstation weekt veel reacties los. Eddy Boni was 20 jaar lang de vaste bakker van het buffet. ‘Ik ben in 1991 afgestudeerd en meteen aan de slag gegaan in het buffet. Ik heb nooit iets anders gekend. Elke nacht begon ik om 3.30 uur, met een enthousiasme alsof het om mijn eigen zaak ging. Ik kan het echt niet vatten dat de zaak van mijn bazin niet meer bestaat, ik ben er het hart van in.’

‘Willy Vermeulen, de vader van Ann, heeft mij nog opgeleid. Ik bewaar de beste herinneringen aan die periode. Als ik terugdenk aan de eerste chef-kok waar ik mee samenwerkte, schiet ik spontaan weer in de lach. De man was meer zat dan nuchter, maar hij kon koken als geen ander. Ik ga het enorm missen.’

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio