Ook de Kerstman komt één dezer naar Gent.

Ook de Kerstman komt één dezer naar Gent.

Foto: dodi

Gent - De zesdaagse, de indoor Gentse Feesten, zit er weer op en al mocht Iljo zelfs niet schieten in de piste van de internationale bobo organisatie, toch was hij al die dagen niet uit het nieuws te kloppen want hij was in het publiek te zien, zonder startpistool en fiets. De Ketele of Ketelke loste samen met zijn ploegmaat Barco de verwachtingen in en schreef deze editie van de zesdaagse op zijn naam en zorgde voor spanning in ’t Kuipke. Volgend jaar is Iljo weer van de partij, mogen we hopen, tenzij die bobo’s iets nieuws uitvinden, bijvoorbeeld dat hij alleen de koers mag op gang schieten.

  De openlucht Gentse feesten van dit jaar werden dan toch, wie verwachtte anders, positief geëvalueerd door onze Lieven, hoewel er minder volk was. Voor de editie 2012 verandert er niets, tenzij het weer en de inschakeling van de schaapstal op het Emile Braunplein, bestand tegen regen- en sneeuwval. Zo zie je maar, je kunt er toch iets mee doen. En de reuzenpaddenstoel daar kan, zoals Dodi al fotografisch vastlegde, ook nog zijn diensten bewijzen. Eindconclusie: de feesten 2011 waren goed, die van 2012 worden beter en origineler, maar toch hetzelfde. Dat is pas een staaltje van onvatbare logica. Deze week werd dan maar de zesdaagse van de Kunst geopend met gisteren de museumnacht, waardoor het vandaag wellicht stil is in de musea, want een dergelijke afterparty in het Smak kruipt in de kleren en in het hoofd. 

Onzen Dirk van Free Time was verrast door deze positieve benadering van de Gentse Feesten, maar is ondertussen in zijn winterdroom geraakt. Nu smeekt hij om sneeuw en barre koude, want het laatste dat hij ziet zitten is de zomerzon, die hij in juli moest missen. De ijsschaatsers komen er zowaar al aan en de kassa rinkelt. Dat ziet er dus goed uit als ze er maar weer niet mee gaan lopen zoals vorig jaar. Nu nog de drank leveren voor de nieuwjaarsreceptie en hij is een zonnetje in huis, daar zal hij nog een hartig woordje over wisselen met zijn favoriete schepen.
 
Ondertussen is een einde in zicht voor de recordbrekers van de regeringsvorming, ze zijn er nu gerust in dat dit record wellicht niet meer kan geëvenaard, laat staan gebroken worden. Ze gaan maandag alweer op bezoek bij Albert, die hoopt dat het dan voor een tijdje gedaan is. Die mens is zowaar door zijn koffie voorraad geraakt, want het was druk in al zijn locaties, die veel weg hadden van een druk bezochte tearoom in de voorbije honderden dagen. Ze zijn daar in huis in de wolken over het vooruitzicht vanaf dinsdag, want dan kunnen ze weer ongestoord en knus koffie drinken zonder altijd maar weer die deur te moeten opendoen voor verkenners, informateurs en formateurs, men zou ten lange laatste denken dat er ook voyeurs aan het werk waren. Met de aandelen van de bad bank wordt de living her behangen en als het zo doorgaat kunnen ze er seffens ook nog de keuken mee doen. Laurent kan trouwens weer op bezoek komen, liefst met de fiets, telkenmale wordt hem op het hart gedrukt dat hij zijn mond moet houden. Of hij dat ook effectief gaat doen is betwijfelbaar, recent was het weer zover nadat de Paris-Match berichtte over een vroeger lief, die ooit een blauw oog overhield aan hun adellijke liefde.( hoe kan het ook anders) 
 
Ondertussen worden er al voorbereidingen getroffen voor de ontvangst van de kerstman in Gent op winterdroom, Feestelijkheden heeft al laten weten dat ze ook de dag van de ontvangst geen valse kerstmannen willen zien in de stad. Meester Piet weet dus al dat hij die dag niet naar de stad moet komen, want ze zijn in staat om hem staande te houden. 
Mijn vriend de Burgemeester van Brugge is in zijn nopjes deze week, hij is volledig in kerststemming nu blijkt dat hij veel meer sterrenzaken heeft dan Gent. Hij loopt op wolkjes om volledig in de sfeer te blijven, hij heeft zijn schaapjes op het droge, zelfs al heeft hij zo geen schaapstal. Wat niet is, kan trouwens nog komen, liet hij weten.
 
Er is ook nog alcoholisch nieuws te melden: Gent heeft een nieuwe cocktail: Fabghent en onzen Dirk heeft al gemeld bereid te zijn die cocktail te schenken op de nieuwjaarsreceptie van Gent, dat unieke aanbod heeft hem in poolposition gezet voor het leveren van de drank op dat evenement. Benieuwd wat daar nu nog tegen ingebracht kan worden.
 
Da moe kunnen in Gent
Vrijdag 2 december 2011
Dany Vandenbossche
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio