UPDATE/ FOTO/VIDEO. Recordopkomst voor Museumnacht: 25.600 bezoekers

De Wereld van Kina ‘Hybride Verte’ van Teater Exces Wereld Vreemde Wezens Foto: lut laureys

Gent - Met 25.600 bezoekers kon de Museumnacht 2011 een recordopkomst noteren. Het SMAK lokte met 5.500 bezoekers de meeste geïnteresseerden, gevolgd door het MSK met 4.650 bezoekers. Museum Dr. Guislain was goed voor 3.300 bezoekers terwijl 3.100 bezoekers de Kunsthal St-Pietersabdij binnen gingen. Ook het STAM haalde 3.000 bezoekers.

  Volgen daarna nog het Design Museum (2.750), de wereld van Kina (1.350), Het Huis van Alijn (1.250) en MIAT (700) bezoekers.

 De bezoekers van het STAM waren er al vroeg bij. Ze lieten zich met veel plezier fotograferen bij het Belfort in Toren van Pisa-stijl en zakten daarna af naar de tijdelijke bar voor een foute party of naar een ander musea. 

Het MSK liet zich inspireren door de Engelse schilder Constable met bands als CHARLiE FiELDS die het publiek meteen in de sfeer brachten voor een gezellige avond. De cocktailbar was niet echt trendy, maar het grootste feest was dan ook  in het SMAK.
 
Daar maakten  de bezoekers, vooral jongeren, eerst een wandelingetje in het museum om dan een pintje op de afterparty te gaan drinken.
 
De Gouden Gidsen die bij een bepaalde kunstenaar in het museum stonden, gaven graag een woordje uitleg. Zelfs de uitwisselingsstudenten kregen zonder moeite een Engelse versie van het verhaal van de kunstenaar en zijn werk.
 

Ook Martine Vandenkerckhove bezocht STAM, MSK en SMAK en kwam met onderstaande sfeervideo terug.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio