Vlaamse herdenkinsgrit ‘Primavera 108’ voor Wouter Weylandt

Gent - Er was al een Memorial Wouter Weylandt in Italië en nu komt er eenzelfde soort herdenkingsrit in België en nog een paar landen. Die zal plaatsvinden op 13 mei 2012. Het initiatief is ontstaan uit het brein van Gianni Gaudo (de stichter van de Italiaanse Route 108 Memorial) en zijn rechterhand Lynn Buckens, een Gentse studente.

13 mei is de officiële internationale herdenkingsrit voor Wouter Weylandt.  'Maar aangezien Wouter op 9 mei overleed, kunnen er vanaf 9 mei tot en met 13 mei ritten gereden worden ter ere van de betreurde wielrenner', aldus de Gentse Lynn Buckens.

 
Gianni Gaudio en Lynn Buckens kwamen rond de jaarwisseling op de idee van een herdenkingsrit  tijdens de beklimming van de Pietra di Bismantova, de tafelberg van Noord-Italië. 
 
'Een Memorial Wouter Weylandt mag dan wel mooi zijn in Italië maar niet iedereen heeft de middelen of tijd om daar aan deel te nemen' aldus Buckens, over de Primavera 108.  Dit wordt immers de vlag waaronder individuelen en  elke wielertoeristenclub kunnen deelnemen aan de officiële Vlaamse Route 108 versie.
U beslist dus zelf hoeveel kilometer u rijdt en welke uw eigen Route 108 is...
 
CentOtto Vlaanderen, de Vlaamse poot van de Italiaanse organisatie onder leiding van Buckens zetten momenteel alles op alles om zoveel mogelijk wielertoeristen in Vlaanderen samen een herdenkingsrit ter ere van Wouter te laten fietsen in de periode van 9 tot en met 13 mei 2012.
 
Buckens: ,Zelfs individueel mag je  een eigen herdenkingsrit opdragen aan Wouter tussen 9 en 13 mei. Alleen of met je gezinnetje, je moet geen wielerclub zijn om allemaal eens op de fiets te springen. Als u maar aan WW (CentOtto) gedacht hebt en het ter ere van deze bijzondere wielrenner deed.'
 
Om officieel geregistreerd te worden als deelnemer aan de Primavera 108 moet je gewoon een mail sturen naar: route108gent@gmail.com met daarin de namen van de deelnemende fietsers en hun leeftijd. Al die namen zullen geprojecteerd worden tijdens het eerbetoon naar aanleiding van de officiële herdenkingsceremonie in het Cavola Forum, het startpunt van Route 108. Deze projectie zal gebeuren de avond voor de tweede officiële Route 108 Memorial in Italië op 22 juli 2012.
 
De namen kunnen nog doorgestuurd worden tot 1 mei 2012. Daarna wordt de lijst van zowel deelnemers en clubs officieel bekend gemaakt in een internationaal perscommuniqué.
 
Wie het officiële programma van de tweede Italiaanse editie (met mogelijk bezoek aan Passo del Bocco) wil ontvangen, kan eveneens bij Buckens terecht. De inschrijvingen voor de Memorial busreis 2012 worden afgesloten op 13 mei, de fameuze ‘W-DAY’ voor de Vlaamse deelnemers.
 
Buckens hoopt dit jaar wel 108 Vlaamse deelnemers aan de start te krijgen. Voor het totaal aantal deelnemers mikt Gaudo dan weer op een verdubbeling van de eerste score. Toen fietsten op 2 oktober 2011, 263 fietsers voor het eerst mee.
 
Voor alle info in verband met de ‘Primavera 108’:
Lynn Buckens, route108gent@gmail.com - TEL: 0495 27 39 43
Facebook: Gianni Gaudo - Groep: CentOtto Vlaanderen
 
 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio