Stad vangt zwerfkippen en geeft ze weg aan wie ze wil hebben

Stad vangt zwerfkippen en geeft ze weg aan wie ze wil hebben

Foto: googleimages

Gent - Inwoners van Gent kunnen, als ze dat willen, gratis kippen krijgen. Dat komt omdat de Groendienst sinds een aantal jaar zwerfkippen en -hanen vangt, om hun aantal in te krimpen en de overlast te beperken.

Na de vangst kunnen geïnteresseerde dierenliefhebbers de gevangen kippen adopteren en een beschutte nieuwe thuis aanbieden.

 
 
Verspreid over het Gentse grondgebied lopen kippen in de parken en plantsoenen en op de openbare weg. Bijvoorbeeld in het Vogelenzangparkje ter hoogte van het bedevaartsoord in Oostakker en ook op spoorwegbermen vinden deze dieren, die dikwijls op straat zijn gezet, een plekje tussen de struiken of in de bomen.
 
 
Aangezien de zwerfkippen volop eieren leggen en broeden in het wild, stijgt hun aantal zienderogen. De Groendienst vangt jaarlijks kippen om dat aantal onder controle te houden. Op verzoek van Gentenaars rukken zij ook uit om hinder te beperken. Niet iedereen wordt graag in alle vroegte gewekt door het gekraai van een haan. Bovendien apprecieert niet elke Gentenaar het gescharrel van een zwervende kip in zijn tuin.
 
Burgers die overlast ervaren van kippen en hanen op het openbaar domein, kunnen bellen naar de Groendienst, tel. 09 225 68 59.
 
 
De Groendienst biedt alle gevangen kippen nu opnieuw ‘ter adoptie’ aan. Iedereen die thuis een beschutte en omheinde plek heeft, kan kippen naar huis meenemen.
 
 
 
 
Geïnteresseerden moeten vooraf telefonisch reserveren bij Gentinfo, tel. 09 210 10 10. Dat kan op vrijdag 3 februari 2012 vanaf 9.30 uur. Bij de reservatie kan men per adres twee kippen aanvragen. Hanen worden niet meegegeven omdat zij in hun nieuwe thuis ook voor overlast kunnen zorgen. 
 
 
De Groendienst hoopt een honderdtal kippen te kunnen vangen en weg te schenken. Zodra het beoogde aantal kippen is gereserveerd en toegekend, worden te late inschrijvers op een reservelijst geplaatst. Snel reserveren is dus de boodschap.
 
 
Wie ingeschreven is, kan vervolgens op vrijdag 17 februari 2012, van 13 tot 15 uur de gereserveerde kippen ophalen aan de volières van het Maaltebruggepark, Kortrijksesteenweg 1021 Y, 9000 Gent (vlakbij de Ringvaart).
 
Zij brengen best zelf een doos mee waarin ze de kippen kunnen vervoeren. Na ontvangst wordt de nieuwe eigenaar gevraagd om een overeenkomst voor adoptie te ondertekenen, waarin hij op zijn verantwoordelijkheden wordt gewezen. Hij krijgt ook een brief met verzorgingstips mee die hem op weg helpen om de kippen een fantastische nieuwe thuis te bezorgen.
 
 
Praktisch
 
Reserveren bij Gentinfo, tel. 09 210 10 10 is verplicht en kan men op vrijdag 3 februari 2012 vanaf 9.30 uur. Snel reserveren is de boodschap aangezien het aantal kippen beperkt is.
 
 
Kippen kunnen na reservatie op vrijdag 17 februari 2012, van 13 tot 15 uur, afgehaald worden aan de volières in het Maaltebruggepark, Kortrijksesteenweg 1021 Y, 9000 Gent. Best zelf een doos meebrengen om de kippen te vervoeren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio