Nog vijf andere winnaars in specifieke categorieën

Philip Taillieu en Jan Cools van Flow/Be Mobile zijn Dé Gentse Ondernemers

Philip Taillieu en Jan Cools van het bedrijf Flow/Be Mobile zijn maandagavond verkozen tot ‘Dé Gentse Ondernemer 2012’. Hun bedrijf is gespecialiseerd in verkeersinformatie en verkeersmanagementdiensten. Onder de merknaam Touring Mobilis leveren ze verkeersinformatie aan de VRT-zenders en aan de website van onze krant.

Dé Gentse Ondernemer is een initiatief van Stad Gent dat op zoek gaat naar een aantal rolmodellen van ondernemers die ‘goesting’ hebben om te ondernemen en daar ook willen over getuigen. Uit bijna honderd kandidaten werden er zes keer drie geselecteerd. Gisterenavond werden de winnaars per categorie bekendgemaakt. De winnaars worden gekozen door zowel een jury (70 procent van de stemmen) als het publiek dan via een site kan stemmen. (30 procent van de stemmen). 3.455 personen brachten hun stem uit via internet.

De winnaars krijgen een geldprijs van 1.250 euro en de stad verwacht nu dat ze twee jaar lang rolmodel zijn voor andere ondernemers.

Eerste schepen Mathias De Clercq (Open VLD) herinnerde er aan dat Gent van de werkgeversorganisatie VOKA recent nog de titel kreeg van meest bedrijfsvriendelijke stad van Oost-Vlaanderen en wees er op dat het Gentse stadsbestuur de ondernemers dan wel mag koesteren, en dat doet 'omdat het die bedrijven zijn die in grote mate bijdragen aan de dynamiek van de stad: ze zorgen voor vernieuwing, tewerkstelling, voor een bloeiende regio en een welvarende stad' aldus De Clercq.

Dé Gentse Ondernemer: Flow/Be Mobile
Flow/Be Mobile is het bedrijf achter Touring Mobilis. Het bedrijf stelt zich als missie om de automobilist terug controle te geven over zijn mobiliteit en weet dat zoiets alleen maar kan door zo accuraat mogelijke verkeersinformatie zo snel mogelijk bij de autobestuurders te brengen. In veel gevallen is die onderweg en luistert hij of zij naar de radio in zijn/haar wagen. Vroeger moest de VRT zich behelpen met de informatie van het Vlaams Verkeerscentrum en meldingen van correspondenten onderweg. Touring Mobilis levert nu zogenaamde floating car data. Die gegevens worden anoniem verzameld via 250.000 voertuigvolgsystemen en bieden op die manier een goed overzicht van de toestand op alle Vlaamse wegen.
Eerder ontwikkelde Be Mobile ook al een toepassing voor iPhone. Daardoor krijgen gebruikers van iPhone op hun toestel in real time zo accuraat mogelijke, individuele verkeersinformatie.
Be Mobile stelt zo’n 25 werknemers te werk.
 
Dé duurzame Gentse Ondernemer: Karen Depoorter van Callas Confiture
Karen Depoorter van Callas Confiture mag zich Dé duurzaamste ondernemer van Gent noemen.
 'Duurzaamheid zit hem bij Callas Confiture onder meer in het kiezen voor het ambachtelijke en de pure kwaliteit, en niet noodzakelijk voor het grote volume', aldus Karen Depoorter. 'Ik weiger bijvoorbeeld ook om voor hotels en restaurants porties in kleine potjes te leveren, omdat dat te veel verspilling is. Ik mis daar soms klanten door, maar ik kon ook al grote hotels overtuigen van mijn visie. Dat vraagt tijd en moed, maar als het lukt, en die mensen zeggen na een gesprek met waardevolle argumenten achteraf dat je gelijk hebt, en ze gaan mee in je verhaal, dan doet dat deugd.'
 
Dé innovatieve/creatieve Gentse ondernemer: Maarten Michielssens van EcoNation.
Maarten Michielssens maakt met zijn bedrijf wat hij noemt ,slim daglicht' en doet dat onder meer met dakkoepels. Michielssens kon niet aanwezig zijn, want hij was in het buitenland om nog een andere green award in ontvangst te nemen. 
 
Dé Gentse starter: Kristel Vereecken van het gidsenbedrijf Ghent-Authentic
Kristel Vereecken is van opleiding advokate, maar besliste op een bepaald moment om een gidsenbedrijf te starten: ,Terwijl ik daar geen ervaring in had en ik ook geen toerisme gestudeerd had. Maar ik vertrok met een open blik, en was bereid om out of the box te denken. Ik vind Gent zo'n mooi product, dat ik het aan de mensen wil verkopen. Ik denk dat ik door mijn verhaal aan andere starters, of aan mensen die twijfelen om te starten, kan tonen dat ondernemen echt wel een optie is. Je moet iets durven loslaten, en durven kiezen voor avontuur.'
 
 Dé Gentse student-ondernemer: Laurens Kinget van King Textiles
Kinget is een derdejaarsstudent industrieel ingenieur en hij koos voor ondernemen omdat het hem de vrijheid beid elke dag te doen wat hij graag doet. Maar ook omdat hij waarden kan scheppen: waardevolle producten maken, en waardig met mensen omgaan. Kinget startte zonder startkapitaal in een sector die helemaal niet innovatief was: ,Maar het komt er op aan om elke dag creatief te zijn' aldus Kinget, die door de prijs zelf een boost krijgt, en een voorbeeld wil zijn voor collega's studenten.
 
Dé authtentieke Gentse ondernemer: Frederic Rozier van Rozier Vintage Concepts/DesignMarkt
 
 Rozier is expert op vlak van vintage design en is ook de oprichter van Designmarkt, een evenement dat al herhaalde keren plaats vond in het ICC.
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio